El docent que ha posat contra les cordes el Govern denuncia al TC la manca d’imparcialitat de l’administració

El candidat que va generar el procés que ha acabat anul·lant el primer concurs per consolidar com a fixes places de mestre eventual promou un recurs de súplica davant el Constitucional

-
-
En el marc del darrer recurs d’empara promogut pel Govern i per diversos professionals de la docència i que va ser tombat pel Tribunal Constitucional (TC), el candidat en el primer concurs per consolidar com a fixes mestres eventuals que ha impulsat el procés que ha acabat portant els tribunals a anul·lar dit concurs, ha presentat ara un recurs de súplica per denunciar, entre altres, la imparcialitat de l’administració ‘entre iguals’ atès que l’executiu s’hauria posicionat de forma reiterada al costat d’uns aspirants i en contra seva.

El recurs de súplica fa uns dies que s’hauria presentat davant el TC, segons que han explicat fonts judicials, que han assegurat que és molt possible que el procediment no sigui admès per l’Alt tribunal. No obstant això, les fonts consultades, coneixedores del procés i que haurien tingut accés al contingut de l’escrit presentat pel professional de la docència que ha posat contra les cordes el Govern, han explicat que l’escrit presenta alguns elements que, almenys, són d’allò més interessants d’analitzar, malgrat que possiblement la matèria que es planteja pugui no arribar a tenir prou transcendència constitucional.

Així, el recurrent, és a dir, el candidat al primer concurs de consolidació d’eventuals de l’educació, un dels motius pel qual promou el recurs de súplica és per aconseguir que es condemni l’altra part a fer-se càrrec de les despeses judicials. A partir d’aquí, també es qüestiona, i es demana al TC que ho reconegui, el suposat trencament del deure d’imparcialitat de l’administració en haver-se posicional el Govern repetidament a favor de l’altra part, ja no sols pels procediments legals duts a terme, sinó també, remarca el recurrent, per les diverses manifestacions fetes als mitjans de comunicació, especialment pel ministre d’Educació, Eric Jover, després de la darrera resolució de l’Alt tribunal.

A més a més, el recurrent també posa damunt de la taula una altra qüestió que seria sobrevinguda, que s’hauria sabut aparentment ara. El recurs d’empara presentat per suposats afectats, per persones que van participar en el concurs i van obtenir una de les places en joc, va ser promogut per disset persones. En canvi, el Govern ha reconegut que les resolucions judicials que anul·len el concurs i obliguen a tirar enrere afecta només a tretze persones. 

Per tant, l’ara recurrent en seu de súplica denuncia al TC que hi havia quatre signants del recurs d’empara que no estaven legitimats per signar-lo. I que si ara l’executiu té clar que només són tretze els afectats, ja ho hauria pogut dir abans i s’hauria evitat que quatre persones que no resultaven lesionades per les decisions judicials i, per tant, en tant el candidat recurrent, no tenen legitimació per accionar, no haguessin hagut d’acudir al TC.

El ministre d'Educació, Eric Jover, va anunciar aquest dijous que en breu es tornarà a convocar el concurs.

Relacionat

Indignació entre els professors que hauran de tornar a passar una prova per ‘re-guanyar-se’ la plaça
El ministre d'Educació, Eric Jover, i el secretari general del SEP, David Garcia, en una compareixença conjunta.

Relacionat

Mestres afectats i el sindicat de l'ensenyament esperen enmig d’un profund malestar que el ministeri mogui fitxa 
-

Relacionat

Anul·lat del tot el primer concurs per consolidar places eventuals de mestre
-

Relacionat

La Batllia estudiarà una nova demanda del mestre que té els concursos d’Educació contra les cordes

Comentaris

Trending