Indignació entre els professors que hauran de tornar a passar una prova per ‘re-guanyar-se’ la plaça

Altres dels aspirants no agraciats al seu dia i que ara es podran presentar al concurs restringit esperen que el procés sigui net i clar i no es vulgui afavorir els perjudicats

El ministre d'Educació, Eric Jover, va anunciar aquest dijous que en breu es tornarà a convocar el concurs.
El ministre d'Educació, Eric Jover, va anunciar aquest dijous que en breu es tornarà a convocar el concurs.
Molts dels professors afectats per l’anul·lació del concurs convocat el 2016 per a la consolidació d’eventuals estan d’allò més indignats pel fet d’haver-se de tornar a presentar a l’edicte. El Govern, tal i com va anunciar aquest dijous el ministre d’Educació, Eric Jover, convocarà properament el concurs, que serà restringit a les 37 persones que havien estat declarades aptes per sotmetre’s a la prova professional. Els professionals que formalment s’han quedat sense la plaça que havien guanyat estaven convençuts que Educació trobaria el camí que evités haver-se de tornar a examinar.

Però malgrat les esperances donades des del ministeri, la desestimació del recurs d’empara que havien presentat per part del Tribunal Constitucional ha tancat totes les portes. Així no hi ha més possibilitats que convocar un nou concurs des del moment que es va cometre l’errada formal certificada pels tribunals. En aquell moment hi havia tretze places en joc (professors d’anglès, de francès i de matemàtiques) i 37 aspirants a les mateixes. Al concurs només hi podran optar aquestes 37 persones.

Els tretze professors amb plaça des del 2016 ja han estat informats de la circumstància, de la necessitat d’haver de repetir el concurs. Al seu torn, i juntament amb responsables del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), durant la setmana que ve mantindran trobades amb els seus assessors jurídics per avaluar quines responsabilitats poden exigir al ministeri. Quines compensacions, si escau, pels danys soferts.

El ministeri també té previst comunicar als aspirants que no van obtenir la plaça la situació que s’ha obert amb les decisions judicials. Especialment amb la darrera desestimació del Constitucional que tanca definitivament el procés. No està gens clar si gaires de les 24 persones que no van tenir el lloc de feina participaran ara del concurs restringit que es convocarà en breu. Però igual que hi ha molt malestar i indignació entre els tretze professionals que al seu dia van superar les proves i ara es veuen amb l’obligació d’haver d’afrontar un nou procés, també hi ha la temença entre la resta que hi pugui haver un concurs teledirigit.

Les fonts consultades ha assegurat que indigna i molt que per un error de forma es perdi la plaça guanyada aparentment justament i que calgui passar una nova prova quan en major o menor mesura se’ls havia anat garantint que es trobaria una solució sense haver de passar per un nou examen. Les fonts també han destacat que es vulgui o no caldrà ser molt escrupolós amb el nou procés, i que malgrat que totes les parts són conscients que el mal menor seria que les tretze persones que finalment han estat afectades per l’anul·lació del concurs tornessin a superar l’edicte, no hi pot tornar a haver cap mínima debilitat per no arriscar-se a que s’interposi un altre recurs. En principi, el docent que va promoure tota l’acció judicial que ha acabat comportant l’anul·lació de concurs des de la celebració de la prova professional.

Etiquetes

Comentaris

Trending