El dia que una pala del COEX va patinar obrint un 'camí consolar' als Cortals d'Encamp

Comentaris

El dia que una pala del COEX va patinar obrint un \'camí consolar\' als Cortals d\'Encamp
El dia que una pala del COEX va patinar obrint un \'camí consolar\' als Cortals d\'Encamp

El temporal de neu d’inicis de la setmana passada, tot i que molt anunciat, ha deixat tot un reguitzell de crítiques i malestar a voltes sobredimensionat o fins i tot incomprensible en un país pirinenc no només acostumat a episodis com aquell. Sovint, receptor d’episodis molt més intensos. Sia com vulgui, moltes de les administracions comunals del país han rebut de valent per la gestió de la treta de neu. Encamp, la parròquia on el cònsol té complexe per unes filtracions, no se n’ha salvat. Encara avui hi havia zones prou cèntriques de la parròquia on era complicat moure-s’hi per la neu encara acumulada. 

I encara més indignació hi ha en saber-se tot i les reserves i el ‘compte que no se sàpiga’, que mentre màquines comunals feien nit als magatzems de la corporació i la població patia els efectes de la nevada -més o menys lògics d’altra banda-, els equips de salvament havien d’ajudar a remuntar una pala del COEX que es va precipitar en un marge de propietat privada després de patinar quan intentava obrir un camí privat a la zona dels Cortals d’Encamp. Just en la mateixa zona en què un cònsol major d’Encamp hi té una borda-xalet.

No és que sigui inusual que els professionals del COEX facin de més o de menys i obrin en episodis com aquests camins privats o passos que duen a veïnats particulars. Per amistat, per compromís, per una trucada de l’un, per una trucada de l’altre… i així va funcionar en aquest cas ('Encamp conexion' / Ordenament Territorial - comú). Ja que el COEX treballava per la zona del Funicamp no venia d’un pam. Del lleu sinistre, l’ensurt i la feinada d’haver de tornar la màquina al camí. I poca cosa més. Les fonts consultades no han pogut concretar el dia exacte. Sí, però, que va ser en el tram inicial de l’afectació del temporal. Quan l’afectació de la nevada es vivia en tota intensitat i encara no se sabia que al complex socioesportiu hi ‘plouria’ a bots i a barrals. A dins, però. I producte d’unes filtracions que s’ha d’acabar de determinar d’on venien.

Detenció al Tarter

La presència de la neu en vies i voravies ha deixat més d’un episodi lamentable. Cotxes entravessats, alguna que altra relliscada… i fins i tot una detenció al Tarter. Ho ha explicat la policia, avui, en l’habitual comunicat on resumeix els arrestos de la setmana. Va ser dimarts passat al veïnat canillenc poc després de les dotze del migdia. El detingut va acabar sent un resident de 45 anys. Se’l va acusar de desobediència, obstaculització de les funcions públiques i amenaces vers els agents de policia.

Els fets es van produir durant un control policial establert al lloc per la circulació de vehicles i ús d’equipaments obligatoris, degut a les condicions adverses de la calçada i la climatologia en aquella zona, trobant-se en fase vermella d’alerta. L’interessat en una ocasió com a conductor d’un turisme sense equipaments especials, i posteriorment en dues ocasions més com a ocupant d’un autobús i d’una furgoneta, respectivament, que també havien d’equipar-se per continuar el trajecte, va increpar i va provocar reiteradament els agents de policia obstaculitzant la seva tasca, instigant el conductor de l’autobús i passatgers en contra dels mateixos funcionaris, així com desobeint de manera continuada les indicacions dels agents, als quals va amenaçar.

Comentaris

Trending