El deute de com a mínim un dels treballadors il·legals del forn de la Massana acabarà a la Batllia

La mediació de l’advocat d’ofici facilitat per l’Estat no ha fet efecte i l’empresari ha declinat la petició de l’assalariat, que com altres companys, ha trobat una altra feina i ha estat legalitzat

-
-
Com a mínim un dels casos d’impagament salarial de l’establiment de restauració i forneria massanenc que va saltar a la llum pública per explotació laboral de treballadors que feia venir, en moltes ocasions, de països diferents d’Amèrica Llatina sota promeses diverses acabarà a la Batllia. L’empresari no s’ha avingut a la reclamació feta a través de la mediació d’un advocat d’ofici facilitat al treballador.

Fonts jurídiques han assegurat que el titular de la Fornera 1985 en cap cas ha atès a raons i, per tant, caldrà seguir endavant amb la tramitació de la reclamació per via judicial. La intenció del treballador és exigir el pagament de tots els havers deguts suposadament per l’empresari. I que correspondrien, en gran mesura, a les moltíssimes hores extra que hauria fet, a banda d’altres eventuals incompliments.

Les fonts consultades han assegurat que una de les dificultats per les quals el responsable del negoci no hauria acceptat en cap cas allò que se li exigiria seria perquè, de retruc, estaria admetent les moltes més hores que exigia fer als treballadors i, en conseqüència, allò pel qual inspecció de treball li té un dels expedients oberts: per l’explotació laboral. L’altre expedient, en aquest cas instruït per Immigració, és derivat al fet de tenir treballadors sense els papers degudament en regla.

En aquest darrer aspecte, les fonts consultades han assegurat que els quatre empleats que es van detectar com a il·legals en el moment de la inspecció que va fer esclatar tot el cas, i que en tres casos almenys van ser convidats a marxar del país, haurien pogut legalitzar la seva situació en aconseguir trobar feina al país. Com a mínim en un dels caos, l’Altaveu ho ha pogut corroborar directament. El fet de poder tornar a Andorra per treballar hauria, per ara, ‘netejat’ la imatge que els havia deixat el comportament del responsable de la Fornera.

-

Relacionat

Govern afirma que dos dels il·legals localitzats al forn de la Massana han estat regularitzats en trobar feina
Un cartell a la porta de l'establiment d'Escaldes anuncia el seu tancament culpant a les informacions aparegudes.

Relacionat

“Pel que havíem passat, se’ns donava l’oportunitat de ser legals”
Imatge d'un dels establiments que l'empresari investigat té a la Massana.

Relacionat

L’empresari investigat per tràfic de persones reclutava treballadors a través d’una oficina que tenia muntada a Colòmbia
Un dels establiments -que ara ja no existeix- que regentava l'empresari ara multat.

Relacionat

Immigració investiga un possible cas de tràfic de persones per a la seva explotació laboral al Principat

Comentaris

Trending