El cotxe que duien els lladres de xalets va ser decisiu per poder-los enxampar

Comentaris

El cotxe que duien els lladres de xalets va ser decisiu per poder-los enxampar
El cotxe que duien els lladres de xalets va ser decisiu per poder-los enxampar

El cotxe que usaven els lladres de xalets per moure’s, almenys en algunes ocasions, pel Principat, com a mínim durant la darrera onada de robatoris, va ser un element clau per poder-los caçar. Segons fonts coneixedores de la investigació, les càmeres de videovigilància i seguretat que hi hauria a l’entorn de l’immoble de l’exministre d’Afers Exteriors Xavier Espot Miró van aconseguir captar imatges que van ser decisives per identificar el vehicle. I va ser el ‘crossover’ KIA matriculat a l’Estat espanyol el que va portar als dos joves albanesos que fan estada a la Comella des de diumenge a la nit.

La policia encara té molts serrells pendents de lligar. De fet la investigació no ha acabat pas. Ben al contrari, està en una fase encara força incipient. Una vegada enxampats els dos principals protagonistes almenys de la darrera onada de furts amb força -no es descarta que en aquesta última fase o en alguna de les dues anteriors que també s’atribueixen als empresonats hi haguessin participat altres persones- comença una dura tasca per mirar de quadrar les peces del trencaclosques. Hi ha indicis. Però cap prova directa, com han tornat a insistir aquest dimarts coneixedors de la investigació. 

La policia ha dut a terme noves diligències aquest mateix dimarts. De fet, la instrucció ja dirigida des de la Batllia no s’atura pas. Els dos homes sóc poc proclius a parlar. Però s’expressen amb un castellà d’allò més correcte, amb la qual cosa, els processats de ben segur que feia anys que s’estaven, almenys temporalment, a Espanya. Allí haurien llogat el cotxe que va portar la policia a agafar-los.

Els lladres van intentar assaltar el xalet d’Espot, als Vilars, dijous a la tarda. Però no van acabar d’advertir que hi havia gent. I això els va fer marxar amb més presses del que haurien volgut i sense endur-se’n pràcticament res. Les càmeres haurien donat dades suficientment aclaridores per poder determinar de quin vehicle es tractava. D’aquí que no hi hagi dubtes que els dos homes haurien estat als Vilars aquell dijous. També tenen clar els agents que, almenys un, va acudir a un establiment comercial de país a adquirir material que haurien usat en algun dels assalts. També d’una càmera de vigilància haurien extret la imatge d’un d’ells.

Des de dijous mateix a la nit, després de l’entrada i sortida accelerada de l’habitatge de la família de l’exministre d’Exteriors es va iniciar un dispositiu de control i vigilància que es va reforçar molt intensament divendres al matí. La rotonda de l’Aldosa de la Massana, com la d’Anyós, era un dels punts clau. I va ser a la intersecció que porta cap a l’Aldosa, al costat de la gasolinera de l’Hotel Gaspà, on un policia de paisà va detectar la presència del vehicle que es buscava. Una mica d’espera i van aparèixer els dos homes a qui es va procedir a identificar.

Mentre un era arrestat al moment, l’altre es va escapolir per sota mateix de les cames d’un dels agents que intentaven controlar-lo. La policia no ha pogut recuperar ni una sola peça dels botins aconseguits durant aquests temps, i que poden ser força quantiosos, ni, per ara, tampoc s’hauria pogut determinar on haurien fet estada. De fet, ben a prop del lloc on es va trobar el cotxe i es va produir el primer dels arrestos hi ha una edifici en construcció que es va repassar de dalt a baix amb l’objectiu de recollir qualsevol mena de prova.

Més informació AQUÍ

Comentaris

Trending