El coronavirus obliga a cancel·lar les caramelles d’Ordino i d'Encamp

Les tradicionals cantades, que s'havien de celebrar durant la Setmana Santa s’han cancel·lat, així com el cicle cultural Geografies que estava previst al maig

Una cantada de caramelles a Ordino.
Una cantada de caramelles a Ordino.

La crisi del coronavirus afecta també activitats culturals tradicionals, que han hagut de quedar anul·lades. És el cas de la tradicional cantada de caramelles que cada Diumenge de Pasqua es fa a Ordino. La d’enguany no es podrà celebrar, com tampoc es farà la quarta edició del cicle Geografies, que estava prevista pel mes de maig. El mateix ha succeït amb les cantades que també s'havien de realitzar a Encamp.

Així s’ha informat des del comú d’Ordino mitjançant un comunicat. La cantada estava prevista per al migdia del diumenge de Pasqua, el 12 d’abril. Ara, però, ja s’ha anunciat que no es farà. De fet, s’ha cancel·lat tant l’acte en si com els assajos previs que havia de fer la Coral Casamanya i el Grup Artístic de la parròquia així com els cantaires voluntaris.

Ja més endavant, al maig, s’havia de fer el cicle cultural Geografies. Això, però, no l’ha salvat de la cancel·lació. S’havia de celebrar entre el 4 i el 16 de maig, però s’ha consensuat la decisió entre l’Institut d’Estudis Andorrans i el comú ordinenc. S’ha optat per traslladar fins a l’any vinent el recorregut cultural per la Ruta de la Seda, que era la temàtica escollida.

Pel que fa a Encamp, les caramelles s'havien de celebrar a Sant Romà de les Bons, tant diumenge com dilluns de Pasqua. No es farà, però Altaveu ha pogut saber que es'està treballant per trobar alguna solució que permeti als encampadans gaudir aquest any de la cantada. 

Etiquetes

Comentaris

Trending