El copiar i enganxar de la CASS podria acabar a la Batllia

El fins ara representant dels pensionistes a la parapública, Lluís Samper, deixa la porta oberta a iniciar accions legals contra un dels candidats actuals per plagiar-li la professió de fe de fa quatre anys

José Antonio Moral (a l'esquerra) hauria copiat la professió de fe de Lluís Samper (dreta).
José Antonio Moral (a l'esquerra) hauria copiat la professió de fe de Lluís Samper (dreta).
La professió de fe presentada per la candidatura encapçalada per José Antonio Moral per a les eleccions de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) en el col·legi dels pensionistes podria acabar a la Batllia. El fins ara representant d’aquesta branca de beneficiaris de la parapública, Lluís Samper, no descarta iniciar accions legals contra Moral per plagi. I és que el candidat que fa tàndem amb Josefa Leonor Sánchez ha presentat un ‘programa’ pràcticament idèntic al que Samper va usar fa quatre anys.

És tan escandalosa la còpia, remarca el fins ara representant dels pensionistes al consell d’administració de la CASS, que bona part de les mesures que proposava el 2014 ja s’han adoptat durant aquests quatre anys i, per tant, no tenen cap raó de ser. La professió de fe presentada per Moral, per tant, “és obsoleta”, com remarca Samper. El fins ara integrant de l’òrgan de govern de la parapública admet que no va autoritzar en cap cas Moral a usar el seu text. I que ni aquest l’ha contactat -ni abans ni després que es fes públic el document- ni al revés. De fet, amb prou feines si el coneix de vista.

L’Altaveu va informar divendres del suposat copiar i enganxar que Moral i Sánchez haurien dut a terme de la professió de fe de Samper. Quan aquest va veure la qüestió, “em va causar certa indignació. No em sembla bé que em plagiïn un text i em reservo el dret d’emprendre alguna acció legal”. Samper afegeix que la situació el va “sorprendre” i que inicialment va reaccionar força malament. “Després et vas calmant i penses que aquest home tampoc no ha matat ningú. Però en el primer moment t’enfades molt.”

Ara es dóna uns dies de marge per prendre la decisió d’iniciar una acció judicial o no iniciar-la, mentre acaba el seu mandat a la CASS. Després de vuit anys, de dos mandats, no podia repetir. “He de pensar si ho faig (d’actuar per la via legal) o no ho faig. Però si no ho faig la qüestió és oblidar i no tenir cap mena de rancúnia, perquè les rancúnies l’únic que fan és acabar fent mal a un mateix”, afegeix Samper.

Etiquetes

-

Relacionat

Copiar i enganxar a la CASS

Comentaris

Trending