El cònsol d’Encamp perd la paciència i carrega contra el Govern per voler frenar l’heliport a les Tresoles

Torres Arauz afirma que l’executiu s’està excedint alhora de demanar informes i assegura que “a cap país del món se’n demanen tants per voler fer una infraestructura com aquesta”

El ministre dOrdenament, Jordi Torres Falcó; el cap de Govern, Toni Martí; i el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz, en un acte al Pas de la Casa.
Al cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, se li acaba la paciència. Un dels més ferms defensors d’ubicar l’heliport nacional al terreny de les Tresoles veu com ara el projecte trontolla. O, almenys, que pot quedar a expenses de la campanya electoral i el futur Govern. Per això que aquest dilluns, al redós de l’aplec de Sant Romà de Vilà, hagi acusat l’executiu de passar-se a l’hora de demanar informes. “A cap país del món es demanen tants informes per voler fer una infraestructura d'aquestes característiques”, ha sentenciat. 

El fre de l’heliport pot suposar una important fractura entre dirigents de DA -no cal oblidar que Torres Arauz en va ser un dels primers padrins i valedors- i un trencament amb certs sectors de la parròquia d’Encamp que tenien molt interès en què l’equipament heliportuari se situés a les Tresoles. El cònsol n’és un. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, n’és un altre. Aquest darrer també porta un enuig considerable i ben visible en algunes de les reunions amb responsables de la plataforma antiheliport.

El mandatari comunal espera que malgrat tot “abans que acabi el mandat d'aquest Govern puguem fer els primers passos per tirar-ho endavant”

Encara que breu i defensant que cal ser “curós amb els informes” i, per tant, en garantir la seguretat, el cònsol encampadà ja no se n’ha pogut estar més i ha tirat amb bala contra el Govern. “Si tots els informes són favorables, no hi haurà cap inconvenient per situar l'heliport a la zona de Tresoles, almenys per part del comú d’Encamp”, ha reiterat Torres Arauz sense aportar res de nou respecte del que ja ha anat defensant fins ara. 

El cònsol ha lamentat que l’executiu s’estigui extralimitant en demanar informes, és a dir, que a parer seu n’està demanant més del compte, i espera que “abans que acabi el mandat d'aquest Govern puguem fer els primers passos per tirar-ho endavant”. I és que Torres Arauz ha volgut fer veure allò que no és: que la tria de la ubicació definitiva no va lligada al procés electoral i que si hi ha un retard en la confirmació de les Tresoles és només perquè des de Prat de la Creu es volen tenir uns estudis complementaris i substitutius d’aquell que el ministeri francès del Transport ha refusat fer.

Mantenir la marca Grandvalira a tota costa

També a Sant Romà de Vila, Torres Arauz s’ha referit a una altra qüestió que afecta, i molt, el comú d’Encamp i la parròquia. La situació de Grandvalira, la situació de Saetde. Ha donat gairebé per fet que no hi ha manera de salvar la societat Nevasa. És a dir, que l’encampadana Saetde i la canillenca Ensisa gestionaran els seus negocis totalment per separat. No obstant això, el cònsol, representant del soci minoritari de Saetde, ha advocat per mantenir la marca i un forfet conjunts.

El cònsol no llança la tovallola malgrat considerar “complicat” mantenir Nevasa com fins ara després de la decisió de l’accionista majoritari de Saetde, la família Viladomat, d’activar el procés de dissolució de la societat. No obstant això, Torres Arauz ha assegurat que “amb tots els esforços que va costar crear la marca Grandvalira i amb els bons resultats que ens està donant, hem de lluitar perquè no desaparegui”.