SDP acusa el Govern d’estar “enganyant” el Consell General i la ciutadania amb el projecte de l’heliport a les Tresoles

El conseller general Víctor Naudi sol·licita tota la documentació relativa a la preparació de l’equipament inclosa la carta del ministeri francès de Transports per la qual refusa fer un informe

El conseller general d'SDP, Víctor Naudi, durant la seva intervenció en la reunió de poble organitzada per la plataforma que s'oposa al projecte d'heliport al terreny de les Tresoles.
El conseller general d'SDP, Víctor Naudi, durant la seva intervenció en la reunió de poble organitzada per la plataforma que s'oposa al projecte d'heliport al terreny de les Tresoles.
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que el Govern ha “enganyat” el Consell General i la ciutadania amb els actes preparatius que està fent per, suposadament, ubicar al terreny de les Tresoles l’heliport nacional. El conseller general progressista Víctor Naudi ha sol·licitat pels canals parlamentaris escaients tota la documentació relativa al projecte, incloses les cartes intercanviades amb el ministeri francès de Transport, per intentar avaluar fins on ha pogut arribar “un altre escarni a la intel·ligència de les ciutadanes i dels ciutadans”.

La petició de la documentació es fa, explica Naudi, després que a principi d’aquest mes el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, reconegués en seu parlamentària que el govern francès havia refusat elaborar l’informe que se li havia demanat des del Principat. La “confessió” de Torres Falcó en termes emprats per la formació progressista posa de relleu que, en contra del que anava mantenint l’executiu, “no calia esperar cap informe del ministeri de Transports de França”.

La formació progressista vol disposar de l'intercanvi de cartes amb el ministeri francès de Transports per veure exactament el contingut del refús a fer l'informe sol·licitat

D’aquesta manera quedaria perpetrat “l’engany del Govern de DA al Consell General i a la ciutadania”. SDP considera que en set anys els governs de DA han estat incapaços de trobar un terreny apte per a construir un heliport. I segons la formació progressista, “el cap de Govern i el seu ministre han intentat enganyar el Consell General i la ciutadania assegurant, el mes d’abril passat, que estava a punt d’arribar un informe preparat pel ministeri de Transports francès”

Per mirar d’aclarir tot plegat i atès que entre la documentació facilitada als cònsols d’Escaldes i Encamp i als membres de la plataforma antiheliport, no hi figura la carta enviada per la ministra francesa responsable dels transports, ara el conseller general Víctor Naudi demana una documentació, que “el Govern està amagant, que a ben segur demostrarà la mala manera de fer del cap de l’executiu”.

La documentació que el representant parlamentari d’SDP sol·licita és la següent: còpia dels informes tècnics aeronàutics encomanats i rebuts pel Govern fins a la data, establerts per gabinets d’enginyeria especialistes en la matèria, així com la documentació contractual dels encàrrecs; còpia dels informes tècnics aeronàutics que disposi el Govern fins a la data en matèria d’assessorament independent establert amb organismes de control sobre aquesta qüestió; còpia dels informes que disposi el Govern fins a la data realitzats per l ́Aviació Civil de França sobre aquesta qüestió; i, finalment, còpia dels intercanvis de cartes entre el Govern i el ministeri dels Transports del Govern de la República francesa, en aquesta qüestió.

El portaveu de la plataforma ciutadana, Alfons Miralles, exposa a la platea detalls dels informes observat per altres membres del col·lectiu.

Relacionat

“L’heliport de les Tresoles sembla un ‘mamotreto’ com el projecte del ràfting de Sant Julià”
El ministre d\'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, observant el riu Valira a Sant Julià, en el marc de les obres del desviament.

Relacionat

Un ministre en fals
-

Relacionat

HeliMort nacional
-

Relacionat

El comú d’Escaldes també demanarà més informes sobre l’impacte de l’heliport a les Tresoles… i qui dia passa any empeny
-

Relacionat

L’heliport que projecta el Govern triplica el cost que inicialment va anunciar

Comentaris

Trending