El Consell Econòmic i Social palesa les diferències entre la patronal i l'USdA

El sindicat remarca que el Govern no hauria d'assumir tot sol la part del salari dels treballadors en els casos de suspensió temporal de contract

El CES s'ha reunit aquest dimarts de manera telemàtica.
El CES s'ha reunit aquest dimarts de manera telemàtica.
La reunió del Consell Econòmic i Social (CES) sobre el segon paquet de mesures que va aprovar dissabte passat el Consell General ha evidenciat les diferències entre la patronal i la Unió Sindical d'Andorra (USdA). Uns afirmen que està bé que el Govern es faci càrrec del 75% del salari en els casos de suspensió temporal de contracte de treball. El sindicat, però, ha mostrat la seva preocupació per l'endeutament que tindrà l'Estat.

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach ha explicat que "des de fa 15 anys estem reclamant un atur contributiu i un fons salarial de les empreses o l'impuls dels convenis col·lectius, però cap govern ens ha fet cas. Ara només ens queda el dret a la pataleta". Segons Ubach, "no és Govern qui hauria d'assumir tot sol el cost de tot això que, en conjunt, pot arribar als 400 milions d'euros. És un endeutament envers tot el poble".

Tampoc no troba correcte que una empresa que els seus accionistes tinguin un gran capital a nivell personal se li permeti també aplicar un ERTO. Ha recordat que van ser els sindicats que van demanar una reunió del Consell Econòmic i Social on se’ls van explicar les mesures i els hi van donar només 30 hores per poder fer les seves aportacions.

Pel president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, els ERTO són necessaris aixi com la implicació del Govern. "És la fórmula que creiem adequada per intentar salvar a la vegada els llocs de treball i les empreses, que no hi hagi una càrrega que posi en qüestió la viabilitat de l'empresa i que el treballador tingui assegurada una part del salari i també el lloc de treball".

El CES s'ha reunit aquest dimarts de manera telemàtica i els seus components han rebut tota la documentació relativa a la segona llei òmnibus de mesures urgents per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

 

 

 

 

Comentaris (9)

Trending