El conductor de l’atropellament de la Massana assegura que va donar un cop de volant per l’aparició sobtada d’un altre vehicle

La víctima de l’accident està estable dins de la gravetat i aquest dimecres serà sotmesa a unes proves que han de permetre delimitar millor l’abast de les lesions que pateix a la medul·la

Cossos de seguretat i salvament intervenen en l'accident.
Cossos de seguretat i salvament intervenen en l'accident.

El conductor que va protagonitzar el greu atropellament de diumenge a la Massana ha assegurat que va donar un cop de volant cap a la seva dreta com a reacció a una inesperada aparició d’un vehicle pel carril contrari. No obstant això, no hi hauria cap testimoni que corrobor-hi aquesta versió i els agents de policia experts en accidents de trànsit treballen amb la hipòtesi que el tot-terreny Renault Koleos es va enfilar a la vorera per una distracció de l’home, un no resident de 46 anys.

El sinistre va tenir lloc poc abans de les 3 de la tarda de diumenge a l’altura del número 13 de l’avinguda Sant Antoni de la Massana, més o menys, per tant, a l’altura de l’hotel Palanques. El tot-terreny, que circulava en direcció nord, es va enfilar a la voravia envestint una vianant que llavors caminava per aquell indret de forma deguda. La dona, una resident a la parròquia de 46 anys, va sofrir ferides molt greus que li han comportat, per ara, l’amputació del peu esquerra i una lesió medul·lar pendent encara d’una avaluació més aprofundida.

El conductor del Koleos va ser detingut poc després del sinistre acusat d’un delicte de lesions per imprudència. Dilluns va passar a disposició del batlle. L’home sempre hauria mantingut que, de cop i volta, un vehicle va aparèixer pel mig de la calçada -és a dir, ocupant parcialment els dos carrils- en sentit contrari al que viatjava ell i va reaccionar donant un cop de volant cap a la seva dreta per evitar la col·lisió. La maniobra, però, hauria comportat envestir la vianant. 

La versió del conductor, però, no ha pogut estar corroborada per ningú més i els agents responsables de l’atestat, segons fonts coneixedores de la investigació, no li donen massa credibilitat. Ara, tampoc no saben què hauria generat la distracció que, a parer seu, va comportar que el Renault Koleos s’enfilés a la voravia i enxampés de ple la vianant. Després de passar a disposició judicial, a l’home se’l va processar per la imprudència que hauria originat el delicte de lesions i va quedar en llibertat.

La víctima del sinistre, després d’uns primers tractaments i intervenció al centre hospitalari andorrà, va haver de ser traslladada, diumenge mateix al vespre, amb helicòpter cap a la Vall d’Hebron de Barcelona. La dona, segons les diverses fonts consultades, està estable dins de la gravetat. Aquest dimecres hauria de ser sotmesa a noves proves que, en principi, haurien de permetre delimitar millor l’abast de les lesions que pateix, i especialment les que li afecten la medul·la, que són les de més gravetat i les que van obligar el seu trasllat a la capital catalana per a un millor tractament.

Comentaris

Trending