L'adjudicació dels busos agafa el carril de les impugnacions

Oficina de la Hispano Andorrana a Andorra la Vella
Oficina de la Hispano Andorrana a Andorra la Vella

La companyia Hispano Andorrana, una de les candidates a la concessió de les línies de transport nacional de viatgers estudia impugnar el concurs. A més a més, el seu president, Jordi Troguet considera que s'ha deixat fora l'única empresa cent per cent del país que s'hi presentava. El Govern en funcions ha donat a conèixer aquest dilluns les adjudicacions a Nadal i a la Cooperativa Interurbana-Transpisa.

 

Els autobusos continuaran circulant per la via judicial. La companyia Hispano Andorrana, una de les candidates a la concessió de les línies de transport nacional de viatgers estudia impugnar el concurs que ha atorgat l'explotació a Nadal i a la Cooperativa Interurbana-Transpisa.

El president de la Hispano Andorrana-Montmantell, Jordi Troguet explica a l'Altaveu que "s'ha deixat fora l'única empresa cent per cent del país que s'hi presentava i que ofereix un servei des de l'any 1940". En aquest sentit, cal recordar que Autocars Nadal és propietat de l'empresa catalana Julià i que la Cooperativa es va presentar amb l'espanyola Alsa. Un tercer candidat, Novatel-Regitours té participació catalana.

La concessió planteja dubtes com ara l'inici l'1 de setembre

Troguet no entén la precipitació en fer pública l'adjudicació, el dia abans que plegués el Govern, i el fet que la concessió comenci l'1 de setembre. Tampoc entén que la Cooperativa hagi obtingut l'explotació de les Valls del Nord "quan a l'anterior concurs ni tan sols es va presentar i nosaltres sí que ho vam fer". Tot i que encara és aviat per fer previsions, el fet d'haver quedat fora de l'adjudicació pot provocar que hi hagi acomiadaments a l'empresa.

A banda del que pugui passar en l'àmbit judicial amb el concurs, cal recordar que la Cooperativa Interurbana Andorrana va interposar el mes de novembre passat una demanda davant la secció administrativa de la Batllia contra el concurs convocat per FEDA. Segons el comunicat que es va publicar a la pàgina web de l'empresa la seva pàgina web, tant el Govern com FEDA intenten, "de forma subreptícia", delegar la gestió del transport.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending