El comú preveu tenir per la Fira d’Andorra la Vella un nou aparcament en marxa

Les obres per adequar un terreny a tocar la Dama de Gel s’han iniciat aquesta setmana i han de permetre crear unes 215 plces

-
-
El comú d’Andorra la Vella preveu posar en marxa abans de la Fira el nou aparcament horitzontal de la Dama de Gel, amb accés pel carrer Valira. Les obres d’adequació del terreny, que la corporació ha llogat, s’han iniciat aquesta setmana, amb força retard respecte de la previsió inicial. No obstant això, les 215 places que s’hi preveuen -encara que el projecte executiu només en contempla 182- començaran a estar disponibles en un termini d’entre sis i vuit setmanes.

Els treballs d’adequació iniciats aquest dilluns es preveu que estiguin enllestits per al cap de setmana de la fira d'Andorra la Vella, que és a final d'octubre. La intenció del comú és que l’aparcament estigui disponible una mica abans, encara que l’objectiu principal és que pugui donar servei per la fira, que tornarà a ocupar part de l'aparcament del Parc Central.

Una vegada entri en servei el pàrquing, el comú començarà a abonar a la propietat mensualitats de 12.000 euros. L’adequació del solar estava prevista que costés uns 300.000 euros. L’espai està delimitat per la rotonda de la Dama de Gel i per la part posterior de l’Hiper Andorra. O el que és el mateix, entre l’avinguda Consell d’Europa i el carrer de la Valira, que és on s’ubicarà l’entrada principal.

Segons el projecte executiu i el pla d'obra, els treballs totals inicialment haurien de durar vuit setmanes, essent les dues últimes dedicades a la instal·lació dels equips d'accés i pagament i als acabats. La pavimentació de l'espai està previst entre la setmana cinquena i la sisena. Tot i que la voluntat comunal seria encabir-hi 215 vehicles, el projecte en contempla una trentena llarga menys. Així, destinats a l'aparcament general hi haurà 172 places, a les quals cal sumar-hi sis llocs més per a minusvàlids, dues places per a recàrrega de vehicles elèctrics i dues més per estacionament momentani per poder pagar.

Encara que el projecte va amb retard, perquè la idea inicial és que aquest espai ja hagués estat en servei per la temporada d’estiu i la reducció d’espais amb la presència del Cirque du Soleil al Parc Central, la visió comunal va més enllà. I amb el lloguer d’aquest nou espai la corporació ja preveu que hi pugui haver una supressió de places a l’aparcament del Fener, on la propietat hi podria desenvolupar un altre projecte urbanístic i comercial.

Comentaris

Trending