El ciclisme del Pirineu s’uneix contra els accidents a la carretera

L’Agrupació Ciclista d’Andorra i Club Triatló Serradells preveuen participar en una marxa que es farà diumenge arran de l’atropellament mortal amb un conductor resident al Principat implicat

-
-
Clubs com l’Agrupació Ciclista d’Andorra o el Triatló Serradells preveuen participar aquest diumenge en una marxa que tindrà com a punts de sortida la Seu d’Urgell i Puigcerdà i que acabarà al punt de la N-260 on hi va haver diumenge passat l’atropellament mortal d’un ciclista amb un conductor resident al Principat implicat. L’acte esdevé una mena de protesta sensibilització del ciclisme del Pirineu contra els accidents a la carretera i, alhora, s’acabarà convertint en un homenatge al difunt, el veí de la capital de la Cerdanya Ricardo Picazo, de 49 anys.

La marxa s’iniciarà des de les capitals comarcals urgellenca i ceretana entre les 10 i les 10.30 del matí. Els ciclistes andorrans que se sumin a l’acte s’afegiran als participants urgellencs i prèviament s’hauran trobat al Principat per fer la baixada fins a la Seu conjuntament. Es preveu que els dos recorreguts en territori català que s’acabaran unint al punt on hi va haver l’accident de diumenge passat, protagonitzat per un tot-terreny matriculat al Principat i conduït per un resident passiu de 75 anys siguin supervisats per dotacions dels mossos d’esquadra per evitar ensurts.

A banda dels clubs andorrans i, potser, fins i tot, algun ciclista del Principat a títol individual, està previst que hi participin, com a mínims, els clubs Bellver, Puigcerdà, Outdoor Cerdanya, Tupedala, i Sedis. Fàcilment es poden aplegar més de tres-cents ciclistes en una àrea on l’afició pel ciclisme està molt arrelada. Ciclistes andorrans ja van assistir, dimarts al matí, a una multitudinària missa funeral, a l’església de Sant Esteve de Puigcerdà, per acomiadar Picazo.

Comentaris (1)

Trending