El ‘cas Estañol’ també frena obertures de testaments i definició d’herències

El PS reclama que no s’adormi més la solució per desencallar el bloqueig del protocol del notari cessat

-
-
El bloqueig del protocol de la notaria Estañol no només està aturant possibles operacions immobiliàries; en un temps en què malauradament hi ha hagut més defuncions de les que ordinàriament hi ha al Principat, no poder accedir per exemple a unes últimes voluntats dipositades en l’esmentat despatx notarial està frenant obertures de testaments i, en conseqüència, la definició de successions hereditàries.

La situació derivada, malauradament, de la malaltia de Josep Estañol, que l’ha portat a retirar-se abans d’hora i al qual el Govern, almenys d’entrada, el va cessar, no estava prevista en la Llei del notariat. Per tant, hores d’ara no es pot accedir al protocol de l’esmentada notaria i qualsevol procediment que depengui d’una anotació, d’un document dipositat en aquell despatx queda automàticament aturat.

S’està treballant en un projecte de llei. De fet, el Govern el podria aprovar avui mateix. En qualsevol cas, el primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Alís, ha demanat que “s’actuï ràpidament” i que “no s’adormi més” la qüestió atès que “urgeix” desencallar la situació de bloqueig que afecta el protocol notarial d’Estañol. L’executiu ja va facilitar un esborrany del projecte legislatiu i el PS, segons Alís, va anunciar una política de “mà estesa” per poder tirar endavant amb la màxima urgència el text. “Hi ha hagut mà estesa per donar una solució tècnica necessària”, ha remarcat el primer secretari socialdemòcrata.

La solució inicial plasmada en l’esborrany del projecte, a l’entendre d’Alís, partia d’una bona base. No obstant, el PS ha fet tot un seguit de propostes d’esmena i millora per tal que “es mantingui la seguretat jurídica també de cara al futur”. En aquest sentit, el dirigent socialdemòcrata ha explicat que s’ha proposat la introducció de millores perquè es garanteixi “la compatibilitat dels formats digitals” i evitar així les dificultats que hi va haver anys enrere amb els protocols dels notaris preconstitucionals. I més encara amb l’esforç que s’ha fet de digitalització per part de l’Estat.

Comentaris (2)

Trending