El cap de comptabilitat del comú de Sant Julià exercirà d'interventor delegat mentre duri la inhabilitació del titular, que continuarà després

Comentaris

El cap de l’àrea comptabilitat del comú de Sant Julià, Sergi Giribet, assumirà durant els tres mesos que no podrà formalment actuar com a interventor Josep Maria Altimir la intervenció delegada comunal. Giribet, de fet, ja estava considerat l’interventor suplent. Aquesta seria la fórmula adoptada per la corporació laurediana per salvar tècnicament l’escull que suposa la inhabilitació durant tres mesos d’Altimir arran de la inhabilitació imposada en l’ordenança penal dictada dissabte passat. L’interventor comunal, com els excònsols Montserrat Gil i Manel Torrentallé, va ser detingut ara fa una setmana arran de l’escàndol de les targetes de crèdit comunals.

Altimir finalment va acceptar una condemna molt ínfima -malgrat que pretenia inicialment quedar absolt- com a responsable d’un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, tipificat a l’article 405 del Codi penal. La inhabilitació, en ser tan lleu, adjectiu emprat pel propi cònsol major actual lauredià, Josep Vila, no comporta que s’hagi de tallar la relació contractual. Sols que Altimir no podrà firmar formalment com a interventor. Aquest paper, segons fonts comunals, l’assumirà Giribet, que també va haver de declarar, en aquest cas durant la jornada de divendres, com a testimoni, davant la policia en el marc de les diligències decretades per la fiscalia general.

Josep Maria Altimir continuarà mantenint la relació especial amb el comú -és funcionari de la intervenció estatal- i com aquell qui diu farà la mateixes funcions encara que formalment no podrà avalar la intervenció. Una vegada hagin passat els tres mesos preceptius recuperarà plenament els galons, segons que han indicat les fonts comunals. Així s’hauria explicat i tàcitament acordat durant una sessió de consell ‘fantasma’. La reunió, on només van assistir els cònsols, consellers i la secretària general es va celebrar dimarts a la nit a porta tancada. I hauria servit per explicar alguns detalls de tota l’operació policial i judicial i de l’evolució de la mateixa, igual com del resultat.

No han transcendit detalls gaire aclaridors del que allí es va comentar. Sí que l’Altaveu ha sabut que una de les qüestions que més es va exposar va ser l’escorcoll practicat en les dependències comunals. L’altre gran eix de debat o d’exposició per part del cònsol, clar està, hauria estat la situació en què quedava l’interventor i la solució tècnica que s’hi trobava. Majoria i oposició, d’una manera o altra, haurien validat la proposta sempre que s’assegurés que així es complia la condemna imposada, com jurídicament es va afirmar que es complia.

De fet, Altimir ja va estar treballant pel comú poques hores després de recuperar la llibertat, dissabte a la tarda, en què es va estar tractant com se solucionaria l’inconvenient de la seva inhabilitació professional temporal. L’interventor, fitxat del Govern per part de Josep Pintat, està molt ben valorat, sobretot, entre el personal. Malgrat ser una persona amb un caràcter lleugerament especial, segons les fonts, tècnicament gaudeix d’una bona reputació. I és sabut entre la majoria dels funcionaris comunals la de batusses que havia tingut amb Gil i Torrentallé per frenar-los certes maneres de fer o comportaments.

I com que va arribar al comú de la mà d’Unió Laurediana, actualment a l’oposició comunal, i es va quedar a la corporació justament perquè UL va perdre les eleccions i Vila li va oferir la màxima confiança i el va convèncer perquè continués, era clar que Altimir gaudia del suport teòric, almenys, d’uns i altres, com s’hauria confirmat en la sessió de consell a porta tancada.

Comentaris

Trending