El 70% de la plantilla refusa la proposta de conveni col·lectiu a Ambulàncies del Pirineu

La majoria de treballadors de l’empresa que assumeix una part del transport sanitari del SAAS considera millor la legislació ordinària que l’oferta de la companyia

-
-
El 70% dels treballadors d’Ambulàncies del Pirineu que van expressar el seu parer en la votació sobre la proposta de conveni col·lectiu l’han refusat. La major part de la plantilla considera que l’oferta feta per l’empresa no arribava als mínims acceptables i tampoc no garantia que es poguessin assolir algunes reivindicacions en un període de temps raonable. Per tant, es creu que davant l’actual marc normatiu, encara és millor el que estableix la Llei de relacions laborals que no la proposta impulsada per l’empresa.

La votació es va fer aquest dimecres després que inspecció de treball donés per bo la proposta de conveni pactada -però que calia referendar en votació- i aclarís alguns dubtes que tenien els treballadors. Tal com ja va avançar l’Altaveu, el clima majoritari era el de no acceptar la proposta, en la negociació de la qual també hi va participar la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), que ha fet com d’intermediari-observador en el procés de votacions. Ara l'opció és seguir el camí de la legislació ordinària o intentar negociar un conveni que millor el refusat.

Dels 24 vots que es van emetre, 17 van ser negatius i sols 7 van manifestar el seu acord amb el text. Tot i que “no hi ha hagut acord per aprovar el conveni”, l’USd’A “anima tant l’empresa com els treballadors a continuar alimentant i fent esforços per poder arribar a obtenir un conveni col·lectiu que afavoreixi les expectatives laborals dels treballadors”. Segons fonts sindicals, els treballadors demanaven que certes condicions que l’empresa assegurava no poder assumir ara, es convertissin en compromisos ineludibles per al posterior conveni. Però aquest compromís no s’hauria donat.

L’USd’A ha volgut “agrair” a través d’un comunicat “l'esforç de l’empresa” alhora que ha reclamat de les dues parts -companyia i empleats- que treballin amb “la màxima professionalitat” per garantir el nivell de qualitat que demanda “un servei públic tan important per la població com és el de servei del transport sanitari”. El secretari general de l’organització sindical ha emplaçat l’empresa “a treballar conjuntament amb nosaltres per poder arribar a realitzar un conveni col·lectiu que sigui interessant per totes dues parts, salvant les diferències que han portat al fet que els treballadors no hagin acceptat el conveni capitanejat per l’empresa i treballat conjuntament”. La voluntat de les parts és pacificar un ambient no sempre fàcil per poder treballar de manera adequada i en les millors condicions possibles.

 

Comentaris

Trending