Vuit equip de quatre escoles participen en la Micro Firsts Lego League

L’esdeveniment, que tindrà lloc aquest dimecres, tindrà una part presencial i una altra telemàtica per adaptar-se a les mesures sanitàries per fer front al coronavirus

La competició es farà aquest dimecres al Prat del Roure.
La competició es farà aquest dimecres al Prat del Roure.

La setena edició de la Micro First Lego League Andorra Telecom se celebrarà malgrat la pandèmia del coronavirus. Això sí, amb un format mixt, combinant participació presencial i telemàtica per garantir la seguretat sanitària. Vuit equips prendran part en la final del joc del robot que tindrà lloc aquest dimecres a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Així, la competició es farà de forma presencial, amb les mesures de seguretat i higiene pautades des del ministeri de Salut. En canvi, les presentacions davant del jurat de les proves del projecte científic i de valors es faran a distància. En aquesta setena edició participen els alumnes de quart de secundària de les escoles andorranes de segona ensenyança d’Ordino, Santa Coloma i Encamp, amb dos equips cadascuna, i del Sant Ermengol, també amb doble representació.

El repte proposat és que els equips dissenyin una cursa d’obstacles on les persones s’animin a practicar esport i jugar. També han d’aportar solucions innovadores amb les eines i la tecnologia, incloent-hi els valors de la First Lego League com la descoberta, la innovació, l’impacte, la inclusió, la col·laboració i la diversió. Pel que fa als robots, hauran de cobrir missions relacionades amb l’execució d’activitats esportives i lúdiques prenent com a base la salut, la innovació i la diversió.

La responsable d’esdeveniments d’Andorra Telecom, Inés Martí ha volgut posar en relleu “l’esforç dels centres i equips per tirar endavant l’edició d’aquest any, tot i la pandèmia, la qual cosa confirma la consolidació en la formació en programació i robòtica com la mateixa Micro First Lego League, als centres educatius del nostre país”. També ha destacat els valors que transmet la competició, impulsada internacionalment per la Fundació Scentia. “No només promou l’interès per les disciplines científiques i el treball en equip entre els infants i joves, sinó que consciencia sobre els grans reptes del món com la salut a través de l’activitat física i el joc”

Etiquetes

Comentaris

Trending