Vint classes totalment aïllades i tretze més amb alteracions parcials

Set de les aules tenen alguns escolars confinats i sis més estan sotmeses a vigilància passiva

El confinament i desconfinament d'aules serà una constant.
El confinament i desconfinament d'aules serà una constant. ARXIU

Les autoritats sanitàries tenen actualment vint classes totalment aïllades, set més confinades de manera parcial i encara sis sotmeses a vigilància passiva. La metgessa de l’àrea de Salut Pública Mireia Garcia ha deixat clar que el protocol de base que s’aplica és el conegut des de fa mesos tot i que pateix alguns ajustos en casos puntuals.

Garcia ha explicat que una cosa és la classe que actua com a unitat convivent i tot i acceptant els riscos que això suposa manté dins l’aula una normalitat força evident, sense ús de mascareta, que fa que quan hi ha un cas positiu s’hagi d’aïllar tot el grup. En canvi, les mesures poden ser més suaus en el cas, per exemple, que els estudiants vagin a classe amb la protecció facial posada. O que sols es retirin aquesta a l’hora del menjador. Hi ha alguns centres, ha reconegut Garcia, que han decidit fer classe amb mascareta.

Una classe de quart de secundària de l'andorrana d'Encamp s'ha hagut d'aïllar.

Relacionat

Mes classes aïllades a Encamp i a Escaldes

La integrant del departament de Salut Pública ha pretés clarificar una mica els escenaris d’actuació davant el neguit que senten moltes famílies. I ha recordat que els confinaments que es decreten són de deu dies a partir del darrer contacte que l’aïllat hagi tingut amb la persona positiva. No obstant, com que el període d’incubació de la malaltia és de catorze dies, cal mantenir uns dies més l’observança de simptomatologia més enllà de l’aïllament.

Mireia Garcia ha recordat també que ara ja no es contempla la directriu de la doble negativització per considerar recuperada una persona, tampoc un infant escolar. Per tant, passat el període de confinament es dóna per recuperat tot i que es fa la segona prova de detecció ràpida per descartar del tot que aquell infant no retorna a l’aula essent malalt.

Comentaris

Trending