La vaga de docents té poca incidència al Lycée Comte de Foix

El col·lectiu ha organitzat l'acció per denunciar la manca de protecció dels alumnes i mestres per la pandèmia de la Covid-19 i la degradació de les condicions de treball

Comentaris

Vista aèria d'una part del Lycée Comte de Foix.
Vista aèria d'una part del Lycée Comte de Foix. LCF

La "vaga sanitària" convocada a França per denunciar la manca de protecció dels alumnes i docents per la pandèmia de Covid-19 i la degradació de les condicions de treball ha tingut poca incidència al Lycée Comte de Foix d'Andorra la Vella. En previsio d'un moviment més ampli, la direcció del centre va enviar dilluns una nota als pares anunciant la vaga i assegurant que la cantina estaria oberta.

La mobilització que ha tingut molt seguiment a França, amb manifestacions de professors però també d'alumnes, pot ser l'inici d'una tardor calenta perquè ha augmentat considerablement el malestar del cos d'ensenyants amb el ministre d'Educació Nacional, Jean-Marie Blanquer. L'acusen de no haver desenvolupat un protocol sanitari exhaustiu i de canviar constantment de criteri.

Demanen que es contracti més personal i que s'ofereixin més mitjans. Han avançat que la d'aquest dimarts és "una vaga d'avís" i que en seguiran d'altres. El moviment es va estendre a les xarxes amb el lema #BalanceTonProtocole.

 

Comentaris

Trending