La Universitat Oberta La Salle tanca suposadament per reinventar-se

La Fundació Privada propietària ha tramitat el cessament de l’activitat acadèmica actual i treballa en un nou projecte d’educació superior

Logotip de la UOLS
Logotip de la UOLS

La Universitat Oberta La Salle (UOLS), que fins ara oferia graus en línia amb seu a la Massana (estava domiciliada literalment a la rectoria de l'església parroquial), ha anunciat que cessa la seva activitat acadèmica actual. La Fundació privada que hi és propietària ha tramitat el procés, i ha començat a treballar en un nou projecte d’educació superior.

Des de la UOLS expliquen que aquest tancament s’ha dut a terme després de que els alumnes hagin acabat els seus estudis, o que s’hagin traslladat a altres institucions per finalitzar-los en condicions equivalents. D’aquesta manera, cap de les persones que havien iniciat un grau o un procés formatiu amb l’entitat haurà de veure perjudicat la seva formació.

El nou projecte requereix que l’extinció de la UOLS tal com existia fins ara, de manera que s’adaptarà a la normativa vigent en matèria d’ensenyament superior i universitari. Ara, segons indiquen, es donarà pas a una nova universitat oberta, però que heretarà l’experiència acadèmica i de gestió, incorporant nous socis i una nova denominació, que encara es desconeix. Aquesta nova proposta busca ser de més recorregut, amb més titulacions i més específiques.

El nou projecte sembla estar en un moment avançat del desenvolupament, i esperen poder iniciar, durant les pròximes setmanes, els tràmits administratius per a la seva constitució. Però vist l'evolució que ha tingut al país, poc se'n pot esperar.

Etiquetes

Comentaris

Trending