La Universitat Humanium es posarà en marxa el curs vinent amb estudis de música

Serà virtual i semipresencial, preveu començar amb 150 alumnes, i oferirà titulacions de batxèlor, màster i doctorat

Comentaris

Ester Vilarrubla i Eugenio Martín durant la roda de premsa.
Ester Vilarrubla i Eugenio Martín durant la roda de premsa. SFGA

La Humanium International University obrirà el curs vinent a Andorra estudis virtuals i semipresencials de música i, posteriorment incorporarà els d'humanitats. Preveu començar amb uns 150 alumnes i oferirà titulacions de batxèlor, màster i doctorat. La presentació s'ha fet aquest dimarts en presència de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i del director de Comunicació de la universitat, Eugenio Martín.

Serà la cinquena universitat present al país i amb una oferta que s'acostuma a ensenyar en conservatoris i en escoles superiors de música. És un centre privat que ha arribat a Andorra en uns contactes que es van iniciar l'any 2017 amb Actua i que s'han concretat després que el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior aprovés la seva memòria. Vilarrubla ha assegurat que "és una notícia molt bona per Andorra" i ha agraït que "hagin apostat per venir a casa nostra perquè situa el país a nivell internacional en l'ensenyament superior".

Martín, per la seva banda, ha explicat que "no és una universitat per massificar-se sinó per buscar la qualitat" i ha assegurat que les titulacions tindran validesa a tot arreu. Ha dit que la diferència amb un conservatori o una escola superior és que "no aporten pas el màster o doctorat". La seu administrativa de la nova universitat estarà a Andorra la Vella, a Ingeni Coworking, i Martín ha avançat que se signaran convenis amb conservatoris, auditoris i altres entitats del país. El projecte neix de la voluntat de “reconèixer l’oficialitat i l’autonomia de la música dins de l’àmbit educatiu europeu", ha afegit.

Ara, un cop autoritzada l’obertura del centre, Vilarrubla ha recordat que la universitat ha de presentar els diferents plans d’estudi davant l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) i, si s’escau, les demandes de creació de noves titulacions al ministeri. Ha destacat que l’aparició d’ofertes educatives “és sempre positiva perquè aporta noves opcions als alumnes que vulguin seguir formant-se en l’àmbit superior”.-

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending