‘Unió sindical’ dels ensenyants que exerceixen a Andorra

Representants del SEP mantenen una reunió de formació amb sindicalistes espanyols que treballen al Principat i acorden ampliar la trobada amb responsables d’organitzacions franceses

Els sis sindicalistes a la porta del Centre de Formació al Llarg de la Vida.
Els sis sindicalistes a la porta del Centre de Formació al Llarg de la Vida. Toni Solanelles

El sindicalisme dels docents que exerceixen al Principat posen punts en comú. Dues representants del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) s’han reunit aquest migdia amb sindicalistes de l’ensenyament espanyol a Andorra. Uns i altres han acordat ampliat el cercle amb contactes, també, d’organitzacions sindicals franceses i d’aquesta manera, tots plegats, poder dur a terme “una millora de la nostra tasca sindical”.

En un comunicat, el SEP explica que des de l’inici de les tasques de la nova Junta del SEP i “amb voluntat d’aprendre i millorar la branca sindical del país i més concretament la d’educació, des del SEP hem proposat una reunió amb els representants sindicals d’Espanya” en matèria d’Educació presents a Andorra. En aquesta reunió, celebrada aquest migdia a les dependències del Centre de Formació al Llarg de la Vida, a l’edifici de les Columnes, hi han estat presents dues membres del SEP i els representants sindicals de la junta de personal d’UGT, ANPE i CSIF.

Un moment de la reunió de treball.
Un moment de la reunió de treball.
 

Durant la trobada s’ha fet un breu històric del sindicalisme a l’Estat espanyol i s’han tractat diversos punts que “ajudaran al Sindicat d’Ensenyament Públic d’Andorra a abordar temes de defensa i protecció dels nostres afiliats dins de la legislació vigent a Andorra”. Entre d’altres punts s’ha tractat el tipus de treball que volem dur a terme des del SEP i com treballar per seccions o per tipus de feina i/o família dins de l’àmbit de l’educació. “Els aspectes tractats ens ajudaran a millorar en la nostra tasca sindical i ser el màxim de representatius possible a l’hora de dur a terme determinades accions, reunions i/o assemblees i propostes.” 

Com a primera presa de contacte, “ha estat molt satisfactòria i hem acabat per demanar, tant el SEP com els representants de les tres unions sindicals, una propera trobada amb representants sindicals del sistema educatiu francès i així poder treballar d’una manera més complerta en la defensa dels drets dels treballadors del nostre sector”.

Comentaris

Trending