L’UdA acollirà la defensa de cinc tesis doctorals

Al XIII Seminari de recerca, celebrat avui, s’han presentat 13 projectes d’investigació fets a la mateixa institució

Celebració del XIII Seminari de recerca a l'UdA
Celebració del XIII Seminari de recerca a l'UdA

La Universitat d’Andorra (UdA) ha celebrat el XIII Seminari de recerca, una jornada per donar a conèixer l’activitat d’investigació que es desenvolupa a la institució. En aquest acte s’ha conegut que 23 persones segueixen el programa de Doctorat. A més, durant els pròxims mesos la universitat acollirà les defenses de fins a cinc tesis doctorals recent finalitzades.

Des de l’inici del programa, fa 11 anys, 13 persones s’han doctorat per l’UdA, i el 61% d’aquestes estan actualment codirigint tesis doctorals. La cap de l’Escola Internacional de Doctorat, Virginia Larraz, ha explicat que enguany s’ha batut el rècord de preinscripció al programa, i que després de la primera selecció, vuit projectes opten a iniciar-lo, d’una durada de tres anys. El rector, Miquel Nicolau, ha destacat que l’UdA és l’única institució pública del país encarregada de la formació de personal investigador i que el programa està cada cop més posicionat, superant cada any les expectatives inicials.

La celebració del Seminari de recerca ha coincidit amb la finalització de la tesi doctoral sorgida del primera jut atorgat per la universitat per a investigadors en formació, per la doctoranda Blanca Carrera. El treball s’ha desenvolupat en el marc del Grup de recerca interdisciplinari en educació (GRIE) i porta per títol ‘La formació inicial de mestres des d’un enfocament competencial i plurilingüe: estudi de cas del bàtxelor en Ciències de l’educació de la Universitat d’Andorra’. Durant l’esdeveniment s’ha anunciat, a més, un nou ajut investigador en formació, que s’assignarà durant el curs 2021-2022 a un dels cinc grups de recerca.

El Seminari ha comptat enguany amb quatre taules rodones, que han girat entorn de temes transversals de la recerca: el treball de camp, la transferència del coneixement, l’ètica i la col·laboració entre els grups. S’han presentat un total de 13 projectes d’investigació que s’estan desenvolupament des dels grups de recerca de la universitat i des del programa de Doctorat.

Etiquetes

Comentaris

Trending