“Tothom s’ha de convèncer que està al món per algun motiu”

L’emblemàtica etòloga Jane Goodall reuneix més de 500 estudiants dels tres sistemes educatius en un acte considerat com a “històric” que s’ha fet a l’Agora School

Comentaris

Un moment de la conferència de Goodall als estudiants, a l'Agora School.
Un moment de la conferència de Goodall als estudiants, a l'Agora School. Ricardo Bacchini

Empènyer a fer accions individuals. A recórrer món i descobrir-lo. A dur a terme petites o grans accions. “A vegades, la gent es pensa que no són importants. Jo els animo a fer ús de l’indomable esperit humà perquè tothom es convenci que està al món per algun motiu i cal esbrinar-lo per tenir un impacte positiu al món.” Les paraules no són d’una persona qualsevol. Les ha pronunciat l’emblemàtica i eminent etòloga Jane Goodall davant més de 500 alumnes dels tres sistemes educatius del país.

L’Agora International School, com a centre ‘agermanat’ amb la Fundació Jane Goodall Espanya, ha acollit aquest migdia un “esdeveniment educatiu històric” amb la presència de l’experta en ximpanzés, activista ambiental i missatge de la pau de l’ONU. Goodall visita per primer cop Andorra, un dels pocs països on no havia estat mai, i on aquest dimarts a la tarda oferirà una conferència al Centre de Congressos d’Andorra la Vella que es preveu multitudinària. De moment, la primera parada, però, ha estat a l’Aldosa de la Massana.

El mig miler d’estudiants de l’esperaven amb banderins i somriures per escoltar-la parlar en un esdeveniment educatiu “únic i històric” a Andorra en el que han après a saludar com ho fan els ximpanzés. En una atmosfera en què només arribar es respirava il·lusió, Jane Goodall ha fet un recorregut per la seva infància, els seus interessos, i el paper de la seva mare encoratjant-la i donant-li suport en el seu somni de viatjar a l'Àfrica i passar-se mesos observant els ximpanzés per finalment trobar el descobriment que va revolucionar tota la comunitat científica: que els éssers humans no eren els únics que fabricaven eines, com es pensava fins aleshores.

L’eminent etòloga també ha anat contestant totes les preguntes dels alumnes afegint anècdotes inspiradores per tal que els joves prenguin acció per tenir un impacte positiu al món. Agora International ha estat escollida com a escola amfitriona de l’esdeveniment pel fet d’acollir el primer grup Arrels i Brots (Roots & Shoots) al país, un programa educatiu que la doctora Goodall va crear el 1991 destinat a ajudar els joves a resoldre alguna causa ambiental, animal o humanitària que els preocupi en els seus entorns més propers.

Com a part fonamental del programa Arrels i Brots a Andorra, Goodall ha inaugurat aquest matí el Dr. Jane Goodall R&S Mountain Lab, que està dissenyat per ser un espai pedagògic per conèixer de manera dinàmica tots els elements relacionats amb les muntanyes i que motivin a prendre consciència sobre la importància de les accions individuals per fer del món un lloc millor. És en aquest marc on Goodall ha afirmat: “A vegades, la gent es pensa que no són importants. Jo els animo a fer ús de l’indomable esperit humà perquè tothom es convenci que està al món per algun motiu i cal esbrinar-lo per a tenir un impacte positiu al món.” L’esdeveniment ha culminat amb una emotiva interpretació, de veu i a piano, del tema ‘Heal the world’, de Michael Jackson, una cançó molt personal per a Jane Goodall que ha interpretat l’alumne del centre massanenc Roman Agulló.

Comentaris (2)

Trending