El títol de batxelor de pilot comercial entra en la recta final per a la seva aprovació

En les pròximes setmanes serà aprovat pel consell de ministres, es publicarà al BOPA i l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior haurà de validar el pla d'estudis

Edifici de la Universitat d'Andorra.
Edifici de la Universitat d'Andorra. ARXIU

El títol de batxèlor de pilot comercial serà una realitat ben aviat. En les pròximes setmanes serà aprovat pel consell de ministres, es publicarà al BOPA i l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior haurà de validar el pla d'estudis. Aquest ha de ser un pas ràpid perquè l'ensenyament s'esta fent i només caldrà ajustar-lo amb el decret de creació del títol.

El procés va començar el 2015 quan l’empresa Andorra Air Service, la Universitat d’Andorra i el Govern van signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de desenvolupar una formació universitària de pilot comercial.

Aquesta formació, innovadora, permet als estudiants assolir al mateix temps competències professionals en el marc del pilotatge i de la gestió d’empreses. Els estudiants surten amb certificació de pilot però sense títol universitari, cosa que ja no succeirà amb el batxèlor.

L'any 2016, Andorra es va convertir en el sisè país d’Europa amb el permís número 33 de l’European Aviation Safety Agency, l’organisme internacional que acredita les titulacions i permisos de l’aviació civil europea. Els estudis es van posar en marxa tenint en compte que el sector aeronàutic està en constant desenvolupament i està mancat de professionals formats en diferents dels seus àmbits.

Així, per exemple, es preveu un fort increment de la demanda de pilots comercials en els propers anys. La formació es fa a les instal·lacions de la Universitat d'Andorra, a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Etiquetes

Comentaris

Trending