El SEP opta per la via negociada per intentar reconduir el malestar per l’avaluació dels interins

El sindicat acorda que els docents descontents amb la seva nota reclamin individualment a direcció general, podent demanar el suport com a mediador d’un membre de l’entitat que ajorna la creació de la branca d’estudiants

L'assemblea del SEP celebrada aquest dimecres.
L'assemblea del SEP celebrada aquest dimecres. G.P.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha optat per la negociació abans que per accions més contundents per intentar reconduir el malestar dels interins que no estan d’acord amb l’avaluació que se’ls ha fet de cara a la seva continuïtat el curs vinent. Així, s’ha acordat que cada docent descontent reclami davant direcció general del ministeri. Aquest procediment, si vol, es podrà fer amb el suport com a mediació de membres del SEP. Paral·lelament, s’ha ajornat la decisió de crear un sindicat d’estudiants per buscar un consens en el canvi d’estatuts necessari.

Així ho ha explicat la secretària d’organització, Carla Guinot, que ha apuntat que un dels motius que els fa apostar per aquesta via més negociadora és que des del Govern se’ls ha assegurat que les graelles de la polèmica -aquelles que alguns interins coneixien i altres no- no es fan servir des de fa anys en aquestes avaluacions. Tot i això, es constata que hi ha un malestar en part del col·lectiu i es lamenta que no s’hagi acceptat la proposta feta des del SEP. S’havia posat sobre la taula l’opció que cada mestre decidís si es quedava amb la nota d’enguany o preferia que es tingués en compte la del curs passat. El ministeri, però, no ho ha admès.

Una assemblea anterior del SEP.

Relacionat

Queixa del SEP davant Educació per la forma d’avaluar la feina dels mestres interins

Per tant, la solució és una altra. Es proposa a cada interí que estigui descontent que presenti una reclamació davant la direcció general. “I allà s’analitzarà tot plegat”, ha indicat Guinot, que ha apuntat que “hi ha l’opció que un membre del sindicat actuï com a mediador en aquest procediment”. A partir d’aquí, en funció del que succeeixi amb els diferents afectats, la situació es valorarà més endavant. No es descarta que si es manté el malestar general, es puguin tornar a plantejar accions més contundents.

La decisió s’ha explicat durant l’assemblea extraordinària que el SEP ha convocat aquest vespre. En ella també s’ha explicat l’afer amb les Proves Oficials de Batxillerat, sense entrar, però, en el fons. “Nosaltres sabem el mateix que gairebé tothom”, ha apuntat Guinot.

Un instant de la reunió informativa celebrada pel SEP.

Relacionat

El SEP no descarta ni la Justícia ni mobilitzacions per la “irregularitat” de la graella d’avaluació

Un altre punt a l’ordre del dia era la creació d’un sindicat d’estudiants. Per fer-ho, calia impulsar una modificació dels estatuts del SEP que, però, s’ha decidit ajornar. “Volem que la modificació tingui el màxim consens. La treballarem i la presentarem a la propera assemblea”, ha explicat la secretària d’organització. Tot i això, ha apuntat que la idea “ha estat ben rebuda”.

També ha desgranat que la voluntat és actuar com “una mena de coordinador” d’aquesta futura branca estudiantil. S’hi podrien afiliar joves a partir dels setze anys. Així, abastaria des de secundària fins al batxillerat, passant ja per l’ensenyament postobligatori, universitari inclòs. Estaria obert a qualsevol sistema educatiu. Guinot ha volgut posar l’exemple de l’afer ocorregut amb les POB com una prova que una entitat d’aquest és necessària. “Volem introduir aquesta visió crítica i que tinguin una veu”, ha apuntat.

Comentaris

Trending