El SEP no descarta ni la Justícia ni mobilitzacions per la “irregularitat” de la graella d’avaluació

La junta del sindicat convocarà una assemblea perquè siguin els afiliats qui validin les accions a prendre per un fet que suposa un “greuge comparatiu” de gravetat, al mateix temps que s’exigeix un reglament concret sobre els interins per evitar que es repeteixin fets similars en el futur

Un instant de la reunió informativa celebrada pel SEP.
Un instant de la reunió informativa celebrada pel SEP.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) considera una “irregularitat” important l’afer de les graelles d’avaluació que alguns interins coneixien i altres no. Entenen que hi ha un “greuge” i que cal fer alguna actuació en aquest sentit. No es descarta res: des del diàleg amb el Govern per mirar de trobar una solució a una acció davant la Justícia o mobilitzacions. En tot cas, la decisió l’ha de prendre l’assemblea de l’entitat que es convocarà de forma urgent a mitjan de març. A banda, es reclama a Govern un reglament de l’interinatge que ajudi a evitar en el futur situacions similars.

Des del SEP, justament, s’ha volgut informar d’aquest i altres aspectes que afecten el col·lectiu antigament conegut com a eventuals durant una reunió celebrada aquest vespre a Andorra la Vella. I durant la mateixa ha quedat clar que hi ha força enuig entre alguns dels afectats per l’afer de la graella. La secretari general, Carla Guinot, ha lamentat que aquest fet és només un dels problemes que persegueixen aquests treballadors públics, tot denunciant que “estem molt lluny del que passa a França o a Espanya”.

La graella en qüestió era, inicialment, una eina pels avaluadors, que desenvolupava els ítems del document que sí que era compartit a tots els docents abans d’avaluar-los. El problema ha estat que alguns mestres van poder accedir, fins i tot de mans dels equips directius dels centres, i altres no. “Tenim proves que s’ha fet servir i que s’ha pogut veure per part d’algunes persones; per tant, hi ha un greuge comparatiu”, ha denunciat Guinot.

Per això, es considera que cal fer alguna acció, més enllà de la queixa que ja s’ha fet arribar al ministeri d’Educació. I, de retruc, segurament incorporar altres greuges del col·lectiu. Tot, però, necessitarà l’aval d’una assemblea extraordinària del SEP, que es convocarà a mitjans del mes vinent. En ella es proposaran opcions i es votaran. Per ara, sense cap línia vermella. No es descarta, per exemple, fer accions davant la Justícia. O, fins i tot, poder posar sobre la taula alguna mobilització. “La vaga és un dret que tenim”, ha recordat la secretària general de l’entitat.

A l’espera d’aquesta assemblea, de moment el SEP té clara una reclamació a Govern: s’ha d’elaborar un “reglament de l’interinatge”. Aquesta normativa posaria negre sobre blanc “els drets i els deures que tenen aquests treballadors”. I, entre altres aspectes, establiria com s’han de fer les avaluacions per veure la posició de la persona en la borsa d’eventuals de cara al curs següent. En aquest sentit, Guinot ha estat molt crítica amb la situació actual dels interins: “és un dels col·lectius ara mateix més menyspreat del món de l’Educació. Gairebé sempre en inferioritat de condicions”. Una realitat, adverteix, que el SEP vol lluitar per canviar radicalment.

Comentaris (8)

Trending