Queixa del SEP davant Educació per la forma d’avaluar la feina dels mestres interins

El sindicat convoca els afiliats que siguin part del col·lectiu d’eventuals a una reunió per acordar un “full de ruta” sobre les accions a emprendre per defensar els seus drets sense descartar mesures contundent si no els fan cas com ara una vaga

Una assemblea anterior del SEP.
Una assemblea anterior del SEP.

La direcció del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha presentat una queixa formal davant el ministeri d’Educació pel procediment d’avaluació dels mestres interins. La mesura s’ha tirat endavant després de recollir “els neguits” de diferents afiliats sobre aquest procés. Aquest serà un dels temes que es tractarà en la reunió convocada per dimecres vinent amb els docents eventuals, en la qual es vol consensuar un “full de ruta consensuat” sobre les actuacions a emprendre per defensar els drets del col·lectiu. Entre elles, fins i tot una vaga, si no s’escolten les seves reclamacions.

Des del SEP s’ha explicat que “hem rebut una sèrie de neguits del personal interí afiliat” en les darreres setmanes. Aquests estan relacionats amb el procediment d’avaluació del col·lectiu. I es considera que estan força fonamentats. Tant que s’ha decidit tirar endavant l’acció necessària per fer-ho arribar al ministeri.

Així, s’ha presentat una queixa davant l’àrea d’Inspecció Educativa, Recursos Humans i, també, la direcció general del ministeri d’Educació. S’admet, però, que encara no hi ha hagut temps material per haver pogut donar resposta.

Sobre aquest punt, la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot, explica que “als interins, s’entra dues vegades l’any a l’aula i s’avaluen per part dels directors o caps d’estudi amb una graella pensada per la carrera professional”. A banda, però, també existeix una altra graella “on es desgrana què han d’observar a cada eventual”. I aquí rau el principal motiu de desacord: “hi ha centres on s’ha fet pública i altres no”.

Guinot apunta que “des de direcció general, se’ns diu que és un document intern i, per tant, no ha de ser públic, però hi ha qui sí que el passa als interins”. I això provoca que “s’hagi creat un greuge entre eventuals segons l’escola on treballin”. S’assegura des del SEP que “hi ha gent que no ha tingut accés i no ha pogut preparar l’avaluació com Déu mana i això pot suposar baixar de posició a la borsa d’interins o, fins i tot, perdre la feina”.

Per tant, s’avisa que “no és cap rebequeria”, tot demanant que es tingui en compte que aquesta avaluació suposa “el 70% de la nota”. Per això, s’entén que no només cal clarificar la situació amb aquesta graella sinó, també, “solucionar els perjudicis que s’han causat els darrers anys”.

Aquest, però, és només un dels neguits del col·lectiu d’eventuals. N’hi ha força més. “La situació de l’interinatge a Educació és un escàndol”, ha afirmat Guinot. Per això s’ha optat per convocar una reunió per “informar de la situació actual” a la vegada que “s’escolta i es debaten els dubtes que puguin sorgir”. I, en definitiva, “establir un full de ruta consensuat sobre les actuacions que es vulguin emprendre”. La trobada serà aquest dimecres, a partir de dos quarts de set de la tarda, a la sala d’actes del centre cultural La Llacuna.

Des del SEP es té clar que cal ser contundent per millorar la situació d’aquesta part, clau per al bon funcionament del sistema, del personal educatiu. Fins i tot no es descarta la possibilitat de posar sobre la taula una convocatòria de vaga. “La plantejarem en cas que no hi hagi resposta a les nostres demandes o no sigui satisfactòria”, avisa la secretària d’organització.

Comentaris

Trending