El SEP es mobilitza per entendre ‘l’escabetxina’ del concurs de professors de català i socials

El sindicat dels docents es reunirà tant amb els candidats com amb el ministeri per analitzar la problemàtica sorgida per l’alt volum de suspesos alhora que també treballa en un estudi propi sobre les graelles salarials

Una recent reunió de la junta del SEP amb el cap de Govern.
Una recent reunió de la junta del SEP amb el cap de Govern. SFGA

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), que va avalar el plec de bases del concurs de mobilitat per a consolidar places de professors de llengua catalana i ciències socials, també pretén entendre què ha passat perquè vuit de cada deu aspirants a una de les places en joc en procés de selecció de mobilitat hagin suspès. D’aquí que ha convocat tant els candidats en el concurs com ha sol·licitat una reunió amb responsables del ministeri d’Educació per avaluar la situació. 

Des del SEP expliquen que “després dels resultats negatius de les primeres proves, i de rebre els neguits i el malestar dels candidats, hem sol·licitat una reunió amb el ministeri per conèixer els criteris i les valoracions que se’n fan per comprendre les causes d’aquests resultats i poder traslladar el malestar dels candidats”. Abans, però, i “un cop finalitzi el procés i totes les proves d’aquest primer edicte intern, es convocarà a una reunió a totes les persones que han sigut candidates del concurs per copsar els seus neguits i poder-los traslladar correctament a la reunió amb el ministeri d’Educació”. 

Un professor fent classe.

Relacionat

“Ni s’ha incrementat la dificultat ni hi havia preguntes que s’escapessin del normal”

Des del sindicat també han volgut fer un aclariment important en relació amb la segona convocatòria del concurs, per matisar, així, les paraules del ministre portaveu, Guillem Casal, durant l’exposició que va fer en relació a una qüestió plantejada en la roda de premsa posterior a la reunió ministerial. Així, s’assegura que en la segona convocatòria es poden presentar funcionaris de l’administració general, dels comuns i de l’administració de Justícia així com els interins de més de cinc anys. Exactament el mateix que en la primera convocatòria. Els interins amb menys de cinc anys d’experiència hauran d’esperar-se a la convocatòria externa.

GRAELLES SALARIALS

El sindicat que aglutina bona part dels mestres i professors del país també s’ha referit a la negociació amb el Govern per les millores salarials. Així, des del SEP s’exposa que després de l’última reunió amb el cap de Govern i els ministres i secretaris d’Estat d’Educació i Funció Pública, “se’ns ha convocat a una reunió el dia 11 de març amb l’empresa PeopleMatters per conèixer els detalls de l’estudi que van realitzar i tenir accés a les dades concretes de l’estudi”. Així s’acompleix l’anunciat per Casal després que alguns sindicats de la plataforma manifestessin el seu malestar per no tenir notícies sobre la possibilitat d’analitzar la diagnosi fet per una empresa externa.

Guillem Casal (dreta) amb els altres responsables polítics a punt d'entrar a la reunió amb els sindicats.

Relacionat

Govern recorda als funcionaris que el teletreball no és l’única fórmula per facilitar la conciliació

Paral·lelament, “el SEP ha sol·licitat la informació dels salaris, complements, antiguitat i lloc de treball de tot el cos d’educació per poder analitzar la situació al detall de tot el personal, i amb l’ajuda d’assessors externs, realitzar el nostre propi estudi, que es traduirà en les propostes que presentarem a Govern i que s’hauran de validar prèviament per assemblea”.

Comentaris (12)

Trending