El SEP assegura que Educació accepta fer ajustaments en l’accés a la carrera professional

El comitè sindical es reuneix amb Vilarrubla i la ministra ofereix negociar aspectes com els mèrits i les competències i contempla una transitòria sobre la manera de dur a terme les avaluacions

El cartell que presidia l'assemblea extraordinària del SEP.
El cartell que presidia l'assemblea extraordinària del SEP. Toni Solanelles

Educació està obert a fer ajustaments, encara que en alguns casos sigui transitoris, en l’accés a la carrera professional dels docents. Aquesta és la conclusió a la qual haurien arribat els responsables del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) després de reunir-se amb la titular ministerial, Ester Vilarrubla, que hauria expressat la seva negativa rotunda a convertir l’entrada a la carrera en una mena de mercat salarial a l’alça sense més.

El comitè executiu del SEP va sol·licitar una trobada amb Vilarrubla per traslladar-li les demandes i neguits dels afiliats recollides en la darrera assemblea extraordinària. Els docents reclamen entrar en la carrera professional sense avaluació ni presentació de mèrits amb la voluntat de situar a cada membre del col·lectiu en el nivell i la franja salarial que li pertoca per experiència, tenint en compte totes les variables que al llarg dels últims catorze anys no els han permès créixer.

Segons fonts sindicals, Vilarrubla els hauria recordat que el desplegament reglamentari té dues parts clares, la càrrega de feina i la pressupostària. Aquesta segona, segons els càlculs que hauria fet el ministeri, seria assumible en menys de tres anys. El que preocuparia realment la ministra és, al seu entendre, que es vulgui desvirtuar la carrera professional i l’accés a aquesta, si no es tenen en compte els mèrits professionals, esdevingui un simple increment salarial.

El SEP ha celebrat aquest dimecres al vespre una assemblea general extraordinària.

Relacionat

El SEP amenaça en renunciar a la carrera professional

Els docents no hi estan d’acord i defensen que fa tres lustres que estan encallats i no pas per culpa seva ni de la seva professionalitat o capacitats. Però Vilarrubla, que segons el SEP hauria entès els neguits expressats pel col·lectiu sindical, hauria advertit que prescindir de la valoració de mèrits comportaria haver de modificar la Llei del cos d’Educació atès que es preveu que "es creixi en la carrera professional mitjançant l’avaluació de les competències dels seus membres”.

Així les coses, la titular ministerial hauria expressat que aspectes com els mèrits, les competències, la composició del comitè avaluador o el tipus de proves d’ingrés a la carrera estan sobre les taules sectorials i són negociables. I també s’hauria ofert a contemplar una transitòria sobre la manera d’avaluar per entrar en la carrera. “És a dir -segons el SEP- es pot negociar quines seran les exigències per a cada nivell i estipular-les de manera exclusiva per a la prova d’ingrés a la carrera (segons es consensuï). Per exemple, es podrien negociar els mèrits a tenir en compte per a l’avaluació inicial per entrar a la carrera”.

Davant d’això, la representació sindical va trametre la demanda d’avançar la taula consultiva de la transitòria “amb la voluntat de tractar aquests temes abans del tancament del mandat”. El ministeri, però, hauria respost que no es pot fer aquesta taula mentre no es tinguin a punt els llistats de mèrits, competències i la constitució del comitè avaluador, entre altres informacions. L’executiva del SEP també va proposar a la ministra, en la reunió celebrada dimarts, participar en una assemblea extraordinària per informar d’aquestes possibilitats als afiliats. Ester Vilarrubla hauria acceptat el repte i ara des del comitè executiu del SEP es plantejarà als afiliats si veuen bé convocar la reunió amb la presència ministerial.

Comentaris (1)

Trending