El SEP amenaça en renunciar a la carrera professional

L'assemblea del sindicat d'ensenyament públic fixa com a línia vermella i irrenunciable no ser avaluats

Comentaris

El SEP ha celebrat aquest dimecres al vespre una assemblea general extraordinària.
El SEP ha celebrat aquest dimecres al vespre una assemblea general extraordinària. TONI SOLANELLES

El Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) ha elaborat aquest dimecres el full de ruta per a la negociació del text de carrera professional.que passa per les taules sectorials i per la demanda del mapa pressupostari a més de la col·laboració sindical. Durant l'assemblea que ha tingut lloc a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany han decidit, com a mesura de pressió, que si no s'accepta la seva petició renunciaran a la carrera professional.

El SEP considera que si el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior marca unes línies vermelles, ells també ho han de fer. En aquest cas la seva línia vermella passa per no ser avaluats. Pel ministeri la valoració dels mèrits i les competències dels docents són els dos aspectes clau en la carrera professional, més enllà del temps que faci que una persona estigui exercint. Així i amb independència dels anys que porti treballant de mestre ha de ser avaluat per continuar progressant. Des del SEP consideren que amb l'experiència n'hi ha prou i que no és necessari ser avaluat per poder progressar.

La presentació de l'esborrany de carrera professional del cos d'educació s'ha dut a terme per part de la ministra Ester Vilarrubla en 25 reunions que han comptat amb un miler d'assistents. En el decurs de les trobades s'ha explicat com seran els comitès avaluadors, els instruments d'avaluació i els incentius no salarials. La secretària general del SEP, Marisa Santos diu que no estan en contra de la carrera professional "perquè fa 20 anys que l'esperem" però afegeix que "el problema que tenim és poder situar totes aquelles persones que ja han engegat aquesta carrera des de fa anys, en el lloc on els pertocaria". Segons Santos "la carrera està ben pensada per a la persona que entra ara".

El sindicat viu amb una certa indignació les línies vermelles marcades per Educació, i Santos subratlla que una gran part del col·lectiu està entre el 80 o i el 90 %  de la seva franja salarial. L'assemblea ha acordat que s'ha de mantenir una reunió amb la ministra Vilarrubla el més aviat possible per exposar-li que estan en desacord amb la línia vermella i que ells també n'aporten una de línia vermella i és que "no acceptarem aquesta carrera professional si no se'ns col·loca en la franja retributiva que ens pertoca sense haver de proporcionar uns mèrits que pensem haver proporcionat al llarg d'aquests anys malgrat que no s'hagin pogut avaluar".

 

Comentaris (3)

Trending