El protocol sanitari pel nou curs convenç les associacions de pares i mares

Es considera més segur que, amb la variant Delta circulant, es mantingui l’obligatorietat de l’ús de la mascareta i es veu positiu el doble cribratge proposat a tots els alumnes

Un instant del primer dia d'escola el curs passat.
Un instant del primer dia d'escola el curs passat. SFGA/J.A.VILADOT

En línies generals, el protocol establert per Salut per l’inici del segon curs amb pandèmia satisfà tant els docents com la comunitat educativa. Els pares dels alumnes han rebut de forma positiva les mesures proposades. Així, des de l’AMPA del sistema espanyol, es valora especialment la prudència amb el manteniment de l’ús de mascaretes a les aules i la realització d’un doble cribratge, tot i que entenen que potser seria més segur fer les proves abans d’anar als col·legis.

La variant Delta ha obligat Govern a anar amb peus de plom a l’hora de preparar les mesures pel retorn a les escoles. S’és conscient que es tracta d’una soca més infecciosa i que també afecta més els menors. Per tant, s’ha optat per una prudència ben rebuda per les associacions de pares i mares dels alumnes.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

Relacionat

El curs començarà de manera esglaonada en tres dies, amb mascareta i cribratges

És el cas de la del sistema espanyol. El seu màxim responsable, Carles Fernández, remarca que, al final, s’ha optat per un sistema “més o menys igual que l’any passat”, fet que troba dins la lògica de l’estat actual de la situació sanitària. “Trobo que està bé. El virus hi és com hi era l’any passat”, recorda.

Per tant ,considera “bo continuar amb la mascareta”. Sobretot, remarca, pel fet que “els nens petits no estan encara vacunats”. Això sí, confia que segons avanci el curs la situació millori i això permeti més relaxacions. “Ja veurem si d’aquí a un temps la Delta desapareix o va a la baixa”. Al seu entendre, “hauria estat una sorpresa començar sense mascareta”, ja que “cert que la cosa està millor i que hi ha menys por, però el risc encara hi és”. En aquest sentit, defensa que “és com fer un darrer esforç a veure com evoluciona tot”.

Una altra mesura que aplaudeix és el cribratge massiu, en dues etapes, a tots els alumnes si així ho volen els pares. “També és positiu”, afirma. Això sí, no amaga un punt que no li acaba de convèncer: el fet que es faci el mateix dia d’inici del curs. “Potser s’hauria hagut de fer abans, perquè no s’ajuntin abans de tenir els resultats”, indica.

Comentaris

Trending