La primera fase del Dictat Nacional compta amb més de 1.600 alumnes

S'han escollit fragments del conte "La coixa i la lluna", d'Eva Arasa i de la novel·la "Canto jo i la muntanya balla", d'Irene Solà

Participants a la primera fase del Dictat Nacional d'una anterior edició
Participants a la primera fase del Dictat Nacional d'una anterior edició SANT ERMENGOL

Els alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius han pres part de la iniciativa promoguda pel Servei de Política Lingüística. S’ha celebrat de forma simultània a totes les escoles del país a través d’un enregistrament del text en format vídeo.

Per als alumnes de tercer s’ha escollit un fragment del conte “La coixa i la lluna” d’Eva Arasa, amb el qual l’autora va guanyar el premi Pirineu de narració literària en la darrera edició dels premis Homilies d’Organyà. En canvi, per als estudiants de quart s’ha triat un fragment de la novel·la “Canto jo i la muntanya balla”, d’Irene Solà, obra guardonada amb el premi Anagrama de novel·la en català i el Premi de literatura de la Unió Europea.

Els tres millors alumnes de cada classe passaran a la final, que tindrà lloc el dissabte 22 d’abril a Centre de Congressos d’Andorra la Vella, on competiran per endur-se xecs de 600, 350 i 150 euros.

L’actriu Lua Roca ha posat veu als enregistraments i serà l’encarregada de dictar els de la final.

Comentaris

Trending