Preocupació en la comunitat educativa perquè incidents com els d’Encamp passen en altres escoles

La comissió de treball creada per Educació celebra la primera reunió en què s’ha posat a sobre la taula les dificultats per les quals passen moltes famílies i com aquestes situacions acaben afectant els alumnes

Una imatge de l'accés a l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.
Una imatge de l'accés a l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. ARXIU

La comissió de treball que el ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats ha creat a partir dels fets succeïts a Encamp per analitzar el clima escolar i el benestar dels estudiants ha començat a caminar i ja ha tingut lloc la primera reunió. La gerent de l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Andorrana (AMPAEA), Mireia Muñoz, ha explicat que una de les principals preocupacions que s’ha posat a sobre de la taula és que “aquestes situacions passen també en altres escoles que no són només del sistema andorrà i la mateixa policia ha explicat que hi intervé diàriament”.

La comissió de treball està formada per diferents tècnics de joventut, l’AMPAEA, agents de policia de proximitat, membres del claustre i de l’equip directiu. En aquesta primera reunió s’han exposat les principals preocupacions, sobretot a partir dels incidents que han succeït al centre de segona ensenyança d’Encamp. Muñoz ha posat en relleu que “això no passa només a Encamp sinó a altres centres i que no són del sistema andorrà”. Afegeix que “la mateixa policia ha explicat que ha hagut d’intervenir i intervé diàriament en altres centres educatius”.

La gerent de l’AMPAEA exposa que “hi ha famílies que estan ofegades, no poden conciliar la vida laboral i familiar i aquests problemes suposen una motxilla per als alumnes que les escoles han de batallar”. Problemàtiques de casa que en moltes vegades s’acaben portant a les escoles, així com “models d’altres realitats que triguen a encaixar a Andorra”.

Mireia Muñoz ha alertat que “les famílies detectem que no tenim prou recursos per tractar segons quins temes perquè moltes vegades manca temps i les capacitats”. Així mateix, alerta que algunes famílies traslladen algunes funcions que haurien de fer en matèria d’educació dels seus fills a les escoles i “això s’ha de replantejar”.

Des de l’AMPAEA apunten que l’objectiu de les pròximes reunions és “fer un treball en xarxa amb els diferents agents implicats per definir el camí i compartir els recursos, així com les inquietuds i projectes que es posen a l’abast i que no arriben a les famílies que ho necessiten”.

Comentaris (18)

Trending