Els pares reclamen uns protocols sanitaris més clars i flexibles hi hagi o no vacances escolars

Els contagis que es van donar just a l’inici de l’aturada de Tots Sants van comportar uns aïllaments que majoritàriament no s’han respectat i que no es comprenen perquè es considera que les mesures no són transparents

Una escolar amb mascareta fen treball a classe.
Una escolar amb mascareta fen treball a classe. ARXIU

Un embolic, un desgavell. Aquesta és la sensació que tenen les mares i els pares de menors, d’escolars, que van tenir la dissort de tenir algun company de classe que donés positiu -o un company d’un company, encara més complicat- just abans de les vacances escolars de Tots Sants. Els protocols actuals, sobre el paper, permeten als progenitors escollir entre el confinament o els controls pràcticament diaris respecte de la malaltia. Però aquests controls es fan als centres escolars. I si no hi ha classe…

D’aquí que els progenitors que van veure com el darrer dia de classe abans de Tots Sants o, encara més, quan alguns d’ells ja estaven fins i tot fora de vacances, se’ls comunicava que el seu fill o filla era company d’un positiu i, per tant, s’havia de quedar aïllat, reclamin protocols més clars, instruccions més transparents i lògiques i respostes més àgils de les autoritats sanitàries i educatives. Perquè alguns d’aquests pares es troben que tot i demanar-ho, ningú oficialment els ha aclarit res.

Alumnes d'una aula de l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.

Relacionat

L’escolar contacte d’un positiu es quedi aïllat o no a casa només en podrà sortir per anar a classe

I és per això que molts d’aquests infants, amb el beneplàcit dels seus pares, no han respectat l’aïllament suposadament prescrit. No troben lògic que pel fet que hi hagi o hi deixi d’haver escola, uns puguin triar si confinar-se o sotmetre’s a proves de ràpid diagnòstic encara que sigui de forma diària i, en canvi, d’altres s’hagin de quedar aparentment i sobre el paper tancats a casa sí o sí. Menys encara quan, també teòricament, l’‘stop lab’ de l’antiga plaça de braus continua funcionant.

Sia com vulgui, molts pares i mares maleeixen el desgavell que hi ha al tomb dels protocols escolars. I demanen que s’actuï amb sentit comú, lògica i claredat. I que es miri de no condicionar el funcionament de les mesures a si hi ha classe o no n’hi ha. Menys encara quan hi ha un període de vacances que moltes famílies havien programat passar fora del Principat o d’altres que tenien com a única opció per poder continuar compaginant vida laboral i cura dels infants el fet de portar aquests a les activitats comunals escaients.

Comentaris (4)

Trending