L’escolar contacte d’un positiu es quedi aïllat o no a casa només en podrà sortir per anar a classe

El nou protocol de confinaments, que pretén facilitar que sempre que sigui possible les aules estiguin al complert, impedeix fer extraescolars als contactes d’un contagiat de Covid i sortir del domicili si no és per anar a l’escola

Alumnes d'una aula de l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.
Alumnes d'una aula de l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. ALTAVEU MÈDIA

Anar a l’escola sent contacte d’un positiu de coronavirus és possible. No caldrà quedar-se a casa. Ara bé, no caldrà si és per poder acudir a classe. La resta d’activitats, extraescolars o reacreatives, queden recomanadament prohibides. Així ho estableix el nou protocol anunciat fa uns dies però que fins avui no ha entrat en vigor, i que obliga els membres d’una unitat de convivència amb un escolar contacte de positiu dur la mascareta durant deu dies.

Els alumnes contagiats amb el coronavirus s’han de quedar confinats sí o sí. I només quan el metge referent ho autoritzi poden retornar a l’escola. Ara bé, vista la reducció de l’impacte de la pandèmia, s’han anat relaxant algunes mesures. En aquest cas s’hi troben els protocols escolars. “En cas que en una aula hi hagi un cas positiu de coronavirus, la família de cada alumne que és contacte estret podrà decidir si aquest fa aïllament domiciliari com fins ara o bé si continua assistint a l’aula i es realitza proves per controlar que no hi hagi contagi”, manté el document que s’ha fet arribar a les famílies.

Una classe de secundària amb el seus integrants amb la mascareta posada.

Relacionat

La majoria de professors veuen positiu que es pugui anar a classe sense mascareta

Si es decideix acudir a l’aula, a l’alumne en qüestió, contacte estret de positiu, “se li farà durant 5 dies, a la mateixa escola, una prova d’antígens (TRA) i, al setè dia, una prova TMA. Aquesta mesura s’aplicarà als infants a partir dels 6 anys”. “Els alumnes i els professors que estiguin immunitzats, aquests podran assistir a l’aula si es fan dos proves per confirmar que no hi ha contagi: una prova d’antígens (TRA), el tercer dia, i una prova TMA, el setè dia.” En cas que es detecti un increment de casos a l’aula, es podrà valorar l’aïllament de tot el grup. Aquesta premissa es manté.

El nou protocol que ha passat a ser efectiu des d’aquest dilluns “té com a objectiu reduir el nombre d’aïllaments domiciliaris dels alumnes i permetre la màxima assistència possible al centre escolar”

Com s’ha dit, el nou protocol que ha passat a ser efectiu des d’aquest dilluns “té com a objectiu reduir el nombre d’aïllaments domiciliaris dels alumnes i permetre la màxima assistència possible al centre escolar”. Però s’han d’observar un seguit de detalls que s’han comunicat amb el temps just als pares però que en cap cas s’havien fet públics de manera generalitzada.

Aquests detalls són, per exemple, que “els tests només es faran els dies en què hi ha activitat lectiva atès que el contacte estret només podrà sortir de casa per assistir a l’escola” i que “en cap cas podrà realitzar altres activitats extraescolars i/o socials que impliquin interacció amb altres persones”. A més a més, “els caps de setmana, dies no lectius i vacances escolars no es fa- ran TRA i la persona haurà de romandre aïllada al domicili”.

El setè dia de seguiment “es farà una TMA que, si resulta negativa, finalitzarà el seguiment i permetrà a l’estudiant tornar a les activitats extraescolars mantenint una vigilància passiva fins al 14è dia de seguiment”. Ser contacte de positiu i no quedar-se a casa tindrà la conseqüència que “durant deu dies, des del darrer contacte, tots els membres de la unitat de convivència hauran de portar la mascareta”. En principi, els pares trien que essent contacte de positiu el fill o filla es quedi a casa o continuï acudint a classe amb les mesures protocol·laritzades i aquesta decisió es manté durant tot el que resta de curs si no hi ha canvis.

Comentaris

Trending