La majoria de professors veuen positiu que es pugui anar a classe sense mascareta

Alguns docents admeten dubtes sobre la mesura que també fan extensiu al nou protocol per a les persones que hagin estat contacte d’un positiu

Una classe de secundària amb el seus integrants amb la mascareta posada.
Una classe de secundària amb el seus integrants amb la mascareta posada. ALTAVEU MÈDIA

Els docents han rebut de forma positiva l’aixecament de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a les classes. Malgrat això, una part del col·lectiu no nega que caldrà fer-ho amb una certa prudència davant el risc encara existent de contagis. Tot i això, sí que hi ha un grup de professors que expressen els dubtes i els neguits tant sobre aquesta decisió com sobre el canvi en el protocol en cas de ser contacte amb un positiu.

Consultats per Altaveu, els responsables del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) han demanat la valoració als seus afiliats sobre la relaxació de mesures contra el coronavirus adoptades en l’àmbit escolar. Sobre l’aixecament de la mascareta, indiquen que “a majoria  ha respost positivament o molt positivament”. Tot això no són pocs els qui apunten que “els sembla una mica perillós, precipitat, i expressen els seus dubtes sobre la immunitat que pot donar la vacuna”. Alguns, fins i tot, alerten de la discriminació que pot provocar el fet que els no vacunats hagin de continuar emprant aquest element de protecció mentre que “una minoria ho veu negatiu, sobretot pel fet de poder contagiar a les persones d’edat avançada”.

Una escolar amb mascareta.

Relacionat

La mascareta deixa de ser obligatòria a l’escola

Preguntats sobre, justament, si hi ha por que es puguin produir noves infeccions, des del SEP s’aplica que “la majoria dels nostres afiliats ha respost que no”. Un 27%, però, sí que admet aquest temor,” ja que segueix havent-hi certa incertesa i confusió informativa”.

Encara més dubtes genera el nou protocol en cas de contacte positiu, que preveu la possibilitat que l’alumne pugui continuar anant a classe fent-se proves diàries. Així, s’apunta que “un 41% del col·lectiu ha respost que sí, ja que ho veu positiu tant pels alumnes com per a les famílies” mentre que “un 24% ha dit que no estava convençut per diferents motius”. Tot i això, sí que hi ha docents que “pensen que es tracta d'inconsciència i que caldria estar immunitzats per poder anar a classe sense mascareta”.

Des del SEP, també s’indica que “han sorgit dubtes sobre qui hauria de pagar les proves que s'haurien de realitzar cada dia les persones contactes de positius per poder assistir a l'escola”. A banda, hi ha afiliats que “han manifestat que caldria mantenir una vigilància passiva per prudència, com a mesura paral·lela de control”.

Comentaris (3)

Trending