Els països iberoamericans treballen per reduir la bretxa digital entre joves i adults

La iniciativa la lideren Xile i Andorra, que vol aprofitar la taula creada per a l’ocasió per millorar els cursos existents al Principat i fer-los més atractius

Rètol del centre de formació al Llarg de la vida
Rètol del centre de formació al Llarg de la vida Pilar Candel

Andorra i Xile han liderat aquest dijous la primera reunió de la Taula de Diàleg d’Alfabetització Digital. L’objectiu d’aquesta iniciativa és identificar propostes que puguin ajudar a reduir la bretxa digital entre la població jove i adulta. Una de les línies proposades ha estat l’ús de bancs de recursos telemàtics, que permetin als usuaris ampliar els seus coneixements en aquest àmbit.

La taula sorgeix del Pla Iberoamericà d’Alfabetització i Aprenentatge al Llarg de la Vida (PIALV) de l’Organització d’Estats Iberoamericans. Com a pas previ a la seva celebració, ambdós països han dissenyat un qüestionari per a tots els Estats membres on es demana si utilitzen algun banc de recursos digitals, per conèixer les propostes ja implementades en els diferents països i explorar possibles sinergies.

L’objectiu per part d’Andorra, que hi participa mitjançant el Centre de Formació al Llarg de la Vida i l’Àrea de Formació Recursos Pedagògics i Innovació del ministeri, és revitalitzar, dinamitzar i renovar els cursos i eines ja existents al Principat per fer-los més atractius i accessibles per a la població. Ara els propers passos previstos inclouen la redacció d’unes guies que marquin com es pot treure el major rendiment a aquesta eina, pel que es preveu una propera reunió de la taula.

El pla es va aprovar durant la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es va celebrar a Veracruz l’any 2014 amb la finalitat d’oferir a la població jove i adulta oportunitats de seguir al llarg de la vida a través d’una oferta de qualitat que faciliti trajectòries educatives i de formació per a la vida productiva i laboral. En formen part Andorra, Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Xile, República Dominicana, Equador, El Salvador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal i Uruguai.

Etiquetes

Comentaris

Trending