Olga Moreno dirigirà l’Escola andorrana

La fins ara màxima responsable del centre de segona ensenyança de Santa Coloma finalment ha acceptat la proposta que se li ha fet des d’Educació

Olga Moreno ha dirigit fins ara l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.
Olga Moreno ha dirigit fins ara l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. Toni Solanelles

Olga Moreno serà finalment la directora de l’Escola andorrana. La màxima responsable del sistema educatiu propi del país. Després d’algunes setmanes de valorar la proposta que se li va fer des del ministeri, finalment hauria donat el seu acord a liderar el projecte i convertir-se, doncs, en la successora de Maite Casals, que tenia molt clar que no continuaria al càrrec.

Moreno dirigia fins ara el centre de segona ensenyança de Santa Coloma, que hauria hagut de deixar igualment acceptant o no l’oferiment de la direcció general de l’Escola andorrana. I és que hi va haver almenys un altre candidat que va treure millor nota que ella en el concurs convocat per a la plaça. L’encampadana era des del primer moment la professional de l’educació més ben situada per encapçalar aquesta nova etapa del sistema andorrà d’educació. Però no ha estat fins que no s’han aclarit els noms de les dues persones que lideraran el ministeri que no ha donat el vistiplau.

Segons algunes de les fonts consultades, Moreno estava pendent de saber qui ocuparia la secretaria d’Estat per acabar-se de decidir. Una vegada elegit Josep Anton Bardina per al càrrec i tractada la proposta amb ell i amb el titular ministerial de Relacions Institucionals i Educació, Ladislau Baró, hauria acceptat el repte de posar-se al davant de l’Escola andorrana. Ara caldrà que configuri el seu equip. Està clar, per exemple, que una dels pesos pesants dels darrers temps dins l’equip directiu del sistema andorrà, Marie Pagès, no seguirà al capdavant del departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans.

La directora de l'escola de Santa Coloma, Olga Moreno.

Relacionat

Olga Moreno entra en les travesses per assumir la direcció general de l’Escola andorrana

Mentre no està clara la destinació final de Pagès, per al departament que ha dirigit fins ara un dels candidats plausibles seria Bruno Bartolomé. Però Moreno, és clar, hi tindrà veu i vot. En el nucli dur directiu de l’Escola andorrana hi ha fins ara, també Josep Areny (director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals) i Xavier Campuzano (director del departament de Formació Professional, Formació al Llarg de la Vida i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano).

Tant la fins fa poc ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, com l’encara directora de l’Escola andorrana, Maite Casals, retornarien al seu lloc d’origen, que és la direcció i la prefectura d’estudis de Batxillerat. Olga Moreno, que aquest cap de setmana mateix ja ha anat publicitant la seva decisió al seu entorn, és coneguda per tenir un caràcter fort i un tarannà executiu. Més enllà de la seva experiència com a directora de centre també té un cert bagatge institucional. Va ser consellera de Cultura i Benestar del comú d’Encamp.

Comentaris (18)

Trending