Oberta la preinscripció per a dues places per cursar el bàtxelor d'especialització en Infermeria

La formació, de dos cursos acadèmics, s'ofereix en col·laboració amb el departament de Salut de la Generalitat

Façana de la Universitat d'Andorra.
Façana de la Universitat d'Andorra. Altaveu

La Universitat d'Andorra (UdA) ja ha obert la preinscripció per a dues places per cursar el bàtxelor d'especialització en Infermeria obstetricoginecològica. La formació s'ofereix en col·laboració amb el departament de Salut de la Generalitat.  El termini de preinscripció acaba el 15 de maig.

El bàtxelor d’especialització en Infermeria obstetricoginecològica té com a objectiu formar un/a llevador/a, que està reconegut com un/a professional responsable que treballa conjuntament amb les dones per proporcionar el suport necessari, les atencions i consells durant l’embaràs, el part i el puerperi, així com dirigir els naixements sota la seva pròpia responsabilitat i proporcionar atencions al nounat i al lactant. Aquestes atencions inclouen les mesures preventives, la promoció i l’atenció del naixement normal, la detecció de complicacions en la mare i el nen, l’accés a atencions mèdiques o altra assistència adequada i l’execució de mesures d’emergència.

El/la llevador/a assumeix una tasca importat en l’assessorament i l’educació per a la salut, no només per a la dona, sinó també en el si de les famílies i de la comunitat. Aquest treball ha d’incloure l’educació prenatal i la preparació per a la maternitat i es pot estendre a la salut de les dones, la salut sexual o reproductiva i les atencions als nens.

Per poder fer la demanda cal estar  en possessió del bàtxelor en Infermeria o equivalent reconegut o homologat al Principat d’Andorra, ser de nacionalitat andorrana o posseir el permís de residència i treball, d’acord amb l’ordenament jurídic andorrà (segons el decret de creació de la titulació publicat al BOPA). Haver superat el procés de selecció determinat per la Universitat d’Andorra. Per dur a terme aquest procés de selecció es constitueix una Comissió de selecció formada per cinc membres que valora l’entrevista realitzada a cada candidat, el seu expedient acadèmic i el seu currículum vitae. En el cas de superar aquesta primera part de l’avaluació, els candidats realitzaran una segona part, formada per una prova psicotècnica i una prova de llengua anglesa, castellana i francesa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending