Nova campanya de Govern per fomentar l’aprenentatge de la llengua catalana

Enguany el servei de política lingüística ha recomanat que les trobades siguin de manera telemàtica i, en cas de no ser possible, extremar les mesures de prevenció sanitàries

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya Govern d'Andorra

El Servei de Política Lingüística del Govern ha anunciat el començament una nova temporada del voluntariat per la llengua i ha fet una crida perquè totes les persones interessades s’hi inscriguin, ja sigui per aprendre català o per ajudar les persones nouvingudes o les que tenen uns coneixements bàsics de la llengua. Enguany, el servei també ha recomanat que les trobades siguin virtuals i, si no és possible, aplicar les mesures sanitàries de seguretat.

El programa torna a tenir l’objectiu d’unir les persones que volen millorar els seus coneixements de català amb voluntaris catalanoparlants que les ajudin a millorar la competència i la fluïdesa en la parla. A més, s’organitzen diverses activitats durant l’any perquè les parelles es puguin conèixer i socialitzar en altres contextos, i se’ls ofereixen promocions com invitacions de cinema i teatre o descomptes al Cineclub de les Valls.

A causa de la situació sanitària actual, el servei ha fet una recomanació perquè les trobades es realitzin de forma virtual o amb mitjans telemàtics si és possible. En el cas de les parelles lingüístiques que es trobin presencialment, s’ha recordat la necessitat d’aplicar les mesures de seguretat establertes, com ara el distanciament físic, les mesures higièniques i l’ús de la mascareta.

En l’edició passada no es va poder fer la festa de final de temporada, però es van registrar en el projecte prop de setanta parelles lingüístiques, una quarantena de les quals eren noves i la resta eren parelles de temporades anteriors que es continuaven trobant. L’objectiu de la nova temporada és mantenir la participació i, si la situació ho permet, celebrar el quinzè aniversari amb una festa el juny del 2021.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending