Nou joves presenten els seus projectes a la primera jornada d’emprenedoria

Tots ells són alumnes d’estudis secundaris de l’escola andorrana i l’encontre ha estat organitzat pel ministeri d’Educació i l’ESADE

Inici de la primera jornada d'emprenedoria
Inici de la primera jornada d'emprenedoria Pilar Candel

Roba sense gènere, una app per a la reinserció de reclusos i un berenar solidari per a una escola d’Uganda són alguns exemples dels projectes que han presentat els nou alumnes de l’escola andorrana a la primera jornada d’emprenedoria. L’encontre ha estat organitzat pel ministeri d’Educació i l’ESADE, després que l’any passat s’hagués de cancel·lar a causa de la pandèmia. La previsió és donar-li continuïtat els cursos vinents per seguir formant als joves.

“L’objectiu és millorar la competència emprenedora dels alumnes de l’últim curs de secundària i de cara al seu ingrés en batxillerat”, ha explicat la ministra d’educació, Ester Vilarrubla. A més, al mateix esdeveniment han acudit professionals dels diferents àmbits tractats, com agents del cos penitenciari, per poder mantenir una xerrada amb els joves, traslladar-los els seus coneixements i fer un intercanvi d’idees, amb la possibilitat de teixir col·laboracions entre ambdues parts.

Amb aquesta acció, tal com ha explicat Marcel Planelles, coordinador d’Esade, “s’ha creat una eina per mesurar la competència emprenedora de l’escola andorrana, s’ha treballat en la formació dels mestres i el desenvolupament de projectes”. Les idees presentades pels alumnes no se centren únicament en l’aspecte més econòmic de l’emprenedoria, sinó que també engloben altres aspectes, com pugui ser el social. “D’aquesta manera, volem que els joves siguin capaços de detectar una idea i desenvolupar-la”, ha apuntat Planelles.

Un altre aspecte molt important que s’ha tractat durant el desenvolupament d’aquests projectes ha sigut la gestió del fracàs. “Un dels punts finals dels seus treballs tracta sobre els aprenentatges que s’han tingut a l’hora de fer-lo. És molt interessant veure com joves de 15 anys diuen que no han sabut gestionar bé el temps o mobilitzar els recursos”, ha apuntat Planelles.

IMG 2690
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending