Educació anuncia un acord amb els mestres per l'hora extra del curs vinent

La ministra Ester Vilarrubla diu que els centre educatius ja estan treballant per veure de quina manera s'implantarà

Comentaris

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla durant una roda de premsa.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla durant una roda de premsa. SFGA / C.Esteve

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha afirmat aquest divendres que hi ha un acord amb el Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP), professorat i familiars a través per implantar l'hora extra el curs vinent. Els centres educatius ja estan treballant de quina manera l'implantaran. "Cada centre ha de triar com la vol aplicarAlguns s'han mostrat a favor de fer tallers emocionals, desdoblar els grups, entre altres" ha dit la ministra. S'ha fet un decret d'educació el qual ja està validat i inclou aquesta hora extra des de setembre fins a desembre.

 

Ha explicat que les escoles encara no tenen les dades dels alumnes que tornaran a classe a partir del dimarts però ara mateix, la forquilla està entre un 20 i un 60%. Els majors de 6 anys podran estar en aules de 15 alumnes i els menors de 6 anys en classes amb 10 estudiants. També ha volgut destacar el fet que les classes seran considerades com a nuclis de convivència i per tant entre ells no hauran de mantenir les distàncies de seguretat i podran fer vida normal a l'aula. "En el moment que no es respectin aquests nuclis s'hauran de prendre les mesures normals com per exemple als passadissos o al pati, on es demana una distància de quatre metres".

Vilarrubla, ha comparegut en roda de premsa per explicar que el Govern ha entrat a tràmit al Consell General la modificació de la Llei d'ajuts a l'estudi del 2014. S'elimina el període de residència mínima de tres anys consecutius per gaudir d'un ajut a l'estudi. Es canvia el ministeri encarregat de l'educació per ministeri encarregat dels ajuts a l'estudi. El projecte contempla la simplificació dels tràmits administratius i es determina la beca salari per a estudis a ple temps i presencial. Està pensada en el cas que una persona necessiti un salari per a poder continuar estudiant.

S'afegeix el concepte de beca de matrícula als ensenyaments no superiors a Andorra i, al mateix temps, s'especifica el concepte de beca de matrícula per als alumnes amb necessitats educatives especials a l'estranger i s'encabeixen totes les tipologies de famílies. Ester Vilarrubla ha explicat que es redueixen els tràmits i que s'incorpora la casuística de progressió insuficient per motius justificats per no retornar l'import rebut en concepte d'ajut a l'estudi.

Es facilita el tràmit en línia i s'agilitzen els tràmits per a les sol·licituds fora de termini. "La situació actual ens fa pensar que hi haurà famílies que ho demanaran fora de termini. Ja existia aquest tràmit però era molt feixuc i calia un informe del ministeri d'Afers Socials", ha dit la ministra. Meritxell Gallo, directora d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajut a l'Estudi, ha comentat que el període d'obertura anirà del 10 de juny al 10 de juliol. El tràmit es podrà continuar fent de manera presencial però es vol potenciar el tràmit en línia (eduacio.ad i tramits.ad).

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending