El menjador de l’Escola andorrana l’assumirà una empresa externa via càtering

L’associació de mares i pares encarrega el servei a ‘El Rebost del Padrí’, que farà un miler d’àpats diaris però no podrà cuinar per als intolerants

Imatge d'un menú procedent d'un càtering.
Imatge d'un menú procedent d'un càtering. ARXIU

L’Associació de mares i pares d’alumnes de l’Escola andorrana (Ampaea) encomanarà a una empresa externa que s’encarregui dels menús del menjador escolar, que el ministeri d’Educació ha demanat que es reactivi per poc que sigui possible amb la represa del curs escolar el primer dimarts de juny, el dia 2. ‘El Rebost del Padrí’ es farà càrrec del servei via càtering només per als alumnes de primària i, encara, no podrà cuinar per aquells infants que tinguin intoleràncies.

L’Ampaea ha adoptat aquesta decisió, que s’està comunicant aquesta tarda a diversos estaments del centres escolars, després que l’anunci del ministeri que calia tornar a posar en marxa el servei de menjador els agafés a contrapeu. Alhora, tampoc no estava clar que la pròpia Ampaea, que donava per fet que malgrat que hi hagués retorn a les aules no hi hauria menjador, com havia inicialment indicat Educació, pogués garantir els requisits sanitaris exigits, que són molt més estrictes degut a la pandèmia del coronavirus.

Educació calcula que un terç dels alumnes de primària necessitaran el servei quan el 2 de juny es retorni a les aules

L’acord amb ‘El Rebost del Padrí’, que permetrà als pares mantenir el mateix preu que feia fins ara l’Ampaea, solucionarà el problema. Menys per aquelles famílies que tenen fills o filles amb alguna intolerància alimentària. L’empresa no està autoritzada a cuinar en aquestes condicions per a intolerants i la cuina central de l’Escola francesa, on es preparen habitualment aquests àpats, tampoc no estaria en disposició d’elaborar els menús corresponents. Amb tot la solució que s’apunta és que els infants puguin acudir a l’escola amb les carmanyoles preparades de casa.

En principi, segons les fonts consultades, el ministeri preveu que prop d’un terç dels alumnes de primària necessitaran quedar-se al menjador, per tant, es calcula que seran necessaris diàriament entre 800 i 900 àpats. En principi, segons les primeres informacions, ‘El Rebost del Padrí’ elaborarà cada dia un miler d’àpats que es portaran a cadascun dels centres escolars segons pertoqui.

Quinze alumnes per classe

Més enllà de la qüestió del menjador, també hi ha les condicions amb què es podrà tornar a les aules a partir del 2 de juny. Encara s’estan definint els protocols pertinents. No obstant, el cap de Govern, Xavier Espot, en la seva compareixença d’aquest dilluns ha explicat que ara per ara la previsió és que de mitjana hi pugui haver un màxim d’una quinzena d’alumnes per classe. Més enllà d’això, i “més enllà de la vessant pedagògica que es garantirà presencialment o en línia”, Espot ha deixat clar que “les escoles hauran de garantir en cadascun dels centres escolars el servei de guarda quan se sol·liciti”.

Etiquetes

Comentaris

Trending