Malestar d’alguns pares pel que consideren “instrumentalització política” de la cantada de l’himne

La ministra d’Educació ja va anunciar aquest dilluns que l’acte protagonitzat per escolars de tot el país i tots els sistemes es difondria a les xarxes i el problema hauria vingut pel fet que Demòcrates de seguida a ‘repostejat’ el muntatge governamental

Caràtula del muntatge audiovisual.
Caràtula del muntatge audiovisual.

Una cosa és que el vídeo el faci el Govern. L’altra, que se n’apropiï una formació política concreta. Alguns pares i mares han mostrat el seu malestar pel fet que la cantada de l’himne andorrà que van protagonitzar aquest dilluns uns deu mil escolars de tot el país -de tots els centres i de tots els sistemes educatius- s’estigui, consideren, “instrumentalitzant de forma política”.

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, que va ser present a la cantada que uns 550 alumnes de primària i secundària de l’Escola andorrana de Santa Coloma van fer en aquest centre aquest dilluns, ja va anunciar que es faria un muntatge amb la cantada d’‘El Gran Carlemany’ a totes les escoles, i es difondria per xarxes socials aquest dimarts en motiu de la celebració de la Constitució i, especialment, dels trenta anys.

WhatsApp Image 2023 03 14 at 11.51.43

De fet, la cantada es va dur a terme en motiu de les tres dècades de l’aprovació de la Carta Magna. Un fet molt semblant ja s’havia fet fa cinc anys, el 2018, en motiu del primer quart de segle de la Constitució i Vilarrubla es va mostrar favorable a què un gest com el que es va dur a terme dilluns es repeteixi cada any. L’autorització per fer aquest tipus de gravacions aniria implícita amb altres permisos que els centres sol·liciten dels pares dels seus alumnes.

El ‘problema’ ha vingut, asseguren algunes de les famílies que s’han queixat, pel fet que ha estat poc després que el Govern hagi publicitat, per exemple a Instagram, el muntatge audiovisual, que per exemple des del perfil de la mateixa xarxa de la formació política Demòcrates ja s’ha replicat el mateix audiovisual en una de les ‘stories’.

Comentaris (16)

Trending