El Lycée mira de posar en marxa la secundària tot i el confinament d’assistents educatius

Un membre del personal de suport no docent ha donat positiu dies després de donar negatiu en el cribratge educatiu i la resta de companys han d’estar aïllats com a mínim fins dijous

Una imatge del Lycée Comte de Foix.
Una imatge del Lycée Comte de Foix. ARXIU

El Lycée Comte de Foix mirarà de posar en marxa aquest dilluns les línies d’educació secundària (3eme, 4eme i 5eme), que inicien el curs, tot i que una part del personal de suport no docent (assistents educatius) estan confinats degut al positiu per coronavirus diagnosticat en un d’ells. La jornada d’aquest dilluns del College es manté programada tal i com s’havia previst amb la idea que es pugui reprendre l’activitat de la manera més normal possible després de mesos sense classes presencials.

No està clar hores d’ara, però, què passarà entre dimarts i dijous, dies que com a mínim durarà l’aïllament decretat els darrers dies d’una part de l’equip d’assistents educatius (prop d’una desena). Dilluns passat tots els professionals que s’encarreguen d’obrir les portes, de cobrir les absències de professors i d’assegurar la bona marxa de la vida escolar dels alumnes fora de l’aula van sotmetre's a les proves i van donar negatiu. Durant els dies posteriors, però, un dels integrants de l'equip de personal de suport no docent va començar a tenir molèsties i malestar.

La direcció del centre espera que la implicació dels docents, col·laborant en les tasques que assumeixen els professionals ara aïllats per prudència, permetrà iniciar el curs amb normalitat

Divendres es va fer novament la prova de detecció ràpida de coronavirus i va donar positiu. Seguint els protocols establerts pel ministeri de Salut i després de l’estudi epidemiològic, aquest mateix diumenge s’ha procedit a confinar una part de l’equip atès que molts dels seus integrants van coincidir durant la setmana al despatx amb la persona que ha resultat diagnosticada com a contagiada. El confinament és, ara per ara, preventiu. Cap dels aïllats no presenta símptomes. I el malalt es troba bé tot i algunes molèsties.

Dimecres es tornaran a sotmetre a proves de detecció tots els confinats i dijous s’espera tenir resultats. Si com es preveu no es detecta cap altre cas de coronavirus, divendres els confinats s’incorporaran amb normalitat a les seves tasques professionals i les activitats podran funcionar amb tota normalitat. Hi ha dubtes sobre què pot passar durant dos o tres dies sempre que el confinament no s’hagi d’allargar.

En principi, però, la direcció del centre compta amb el suport i voluntarisme dels docents del Lycée. De fet, a través d’una nota interna, els responsables del College han fet una crida per tal que tots aquells professionals que puguin i vulguin, remunerats convenientment i fora de les seves hores de treball, puguin sumar-se a col·laborar en les tasques que habitualment duen a terme els assistents aïllats per precaució i així garantir la màxima normalitat de tot plegat.

Comentaris (1)

Trending