La Jornada de les Ciències recupera el format presencial i reuneix un centenar d’estudiants

L’activitat d’enguany, per a alumnes de batxillerat, s’ha centrat en les descobertes de la humanitat i té la doctora en matemàtiques i professora de Matemàtica Aplicada a la Universitat de Sevilla Clara Grima en la protagonista

Un moment de l'acte inaugural.
Un moment de l'acte inaugural. J. A. VILADOT / SFGA

Educació ha recuperat aquest dimecres el format presencial de la tradicional Jornada de les Ciències, que enguany ha arribat a la XXI edició. L’activitat enguany s’ha centrat en les descobertes de la humanitat i té la doctora en matemàtiques i professora de Matemàtica Aplicada a la Universitat de Sevilla Clara Grima en la seva protagonista. 

La jornada aplega un centenar d’alumnes de primer de batxillerat dels tres sistemes educatius i tretze professors, i té com a objectiu, d’una banda, dinamitzar les assignatures científiques –biologia, matemàtiques, física i química– i, d’altra banda, que professors dels tres sistemes puguin treballar plegats i compartir experiències educatives. En aquesta XXI edició hi participen l’Escola Andorrana de batxillerat, el Colegio Español María Moliner, el Lycée Comte de Foix i el Col·legi Sant Ermengol. Vilarrubla ha agraït a tots els participants la seva implicació amb el projecte, especialment a l’hora de treballar en equip. 

La jornada s’ha iniciat amb la conferència ‘Geometria sota la teva pell’, on Grima ha exposat que “les matemàtiques ens envolten i estan amagades en gairebé tot el que fem”, i ha explicat als alumnes que el seu grup de recerca va descobrir el 2018 una nova forma geomètrica que ningú havia descrit amb anterioritat i que es trobava amagada en els teixits epitelials de les persones. 

Comentaris

Trending