Els guanyadors de la Olimpíada Matemàtica reben els seus premis

Han participat un total de 79 estudiants de 2n d’Educació Secundària Obligatòria o equivalent de tots el centres del país

Acte d'entrega de premis de l'Olimpíada Matemàtica.
Acte d'entrega de premis de l'Olimpíada Matemàtica.

Avui s’han lliurat els premis de la XXXII Olimpíada de Matemàtiques d’Andorra. En total, s’ha premiat als quinze finalistes de la prova, així com als deu finalistes del concurs de cartells, i s’ha donat a conèixer el nom dels guanyadors de tots dos concursos. En aquesta edició han participat un total de 79 estudiants a la proba, 39 noies  i 40 nois, tots ells matriculats en 2n d’Educació Secundària Obligatòria o nivell equivalent de tots els centres del país.

La novetat d’aquest any ha consistit en que s’ha dut a terme una sola proba el dimarts 4 de maig de forma simultània a cada centre educatiu, amb una connexió telemàtica entre totes les aules a través de videoconferència. Desafortunadament, degut a la situació de pandèmia per la Covid-19, els dos primers classificats no podran representar al país a la final de l’Olimpíada Matemàtica Espanyola.

En l’acte s’ha reconegut al guanyador, Jacques Chaderat Xarpell, del Lycée Comte de Foix, i als catorze finalistes. Ha estat presidit per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i l’ambaixador d’Espanya, Àngel Ros. Han estat acompanyats per la consellera d’Educació, Yolanda Varela, el director del col·legi Espanyol María Moliner, Aurelio Corral, i la directora de banda país de Morabanc, Marta Riera. Després de la presentació, s’ha desenvolupat una ponència titulada ‘Magmàtica (de màgia matemàtica)’, a càrrec de Florenci Pla.

Comentaris

Trending