El Govern preveu iniciar l’any vinent l’ampliació del centre de primària del Maria Moliner

El gruix de la inversió durant el 2022 en instal•lacions educatives serà l’adequació de l’antiga escola de Ciutat de Valls per ampliar el Lycée Compte de Foix però ja es posa fil a l’agulla en la reforma del centre escaldenc

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.
L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner. Toni Solanelles

El Govern preveu posar l’any vinent tota la maquinària necessària per impulsar una important reforma de les dependències que acullen el centre de primària del col·legi Maria Moliner. El gruix principal de les actuacions no es realitzarien fins al 2023 i suposaran una ampliació dels espais a la planta baixa  i a la primera. Paral·lelament, l’executiu també preveu impulsar de forma definitiva la reforma de l’antic entre escolar de Ciutat de Valls per acollir l’increment previst d’alumnes al Lycée Comte de Foix.

Són els dos principals projectes, a nivell d’infraestructures educatives, inclosos al pressupost del 2022, un cop finalitzada aquest any l’ampliació de l’escola andorrana de Santa Coloma. Ara bé, en el primer dels casos, la partida és petita, ja que tot just es preveu iniciar les actuacions que tindran el gruix principal al llarg de l’any següent.

La idea que té al cap el ministeri d’Educació és ampliar el centre escolar, que actualment alberga tant alumnes del sistema andorrà com, especialment, tots els de primària de l’espanyol, sota el paraigua del Maria Moliner. Així, les actuacions es concentrarien en la planta baixa i en la primera.

Per al 2022, les obres tot just començarien. De fet, segons s’indica al projecte legislatiu, tot just es realitzarà un 5% el total. Per això, la partida tot just queda en 50.000 euros. El gruix de les obres es realitzaria durant el 2023, quan es preveu que es finalitzin. Per això, ja es reserva un plurianual per aquell exercici de 950.000 euros. Per tant, en total, el projecte suposaria una inversió per a l’Estat d’un milió.

Així doncs, el gruix de la inversió en centres educatius al llarg de l’any vinent es concentrarà en un altre espai: l’antiga escola de Ciutat de Valls. Allà és on, seguint el conveni tancat amb França, s’impulsarà la necessària reforma de les dependències del Lycée Comte de Foix. Durant aquest 2021 ja s’han fet algunes actuacions inicials, però el projecte ha de continuar fins a completar-se al llarg del 2022.

El projecte és important, ja que cal donar resposta a les necessitats d’un centre que preveu, de cara als futurs cursos, un augment important del nombre d’alumnes. Les actuals instal·lacions, doncs, es quedaran petites. Per això, s’aprofitarà unes dependències que, fins fa poc, estaven en desús. Per adequar-les a l’activitat que s’hi realitzaran, la previsió del Govern és destinar 1,425 milions d’euros.

Comentaris (1)

Trending